1. HABERLER

  2. İran'a Iğdır'dan SINIR KAPISI
Iğdır'da GERGİNLİK Devam Ediyor

Iğdır'da GERGİNLİK Devam Ediyor

Iğdır'da tutuklamaları protesto etmek amacıyla yapılacak basın açıklaması öncesi, kentte esnafların büyük bölümü kepenk açmadı.

A+A-

IĞDIR'DA ESNAF KEPENK AÇMADI

Iğdır'da tutuklamaları protesto etmek amacıyla yapılacak basın açıklaması öncesi, kentte esnafların büyük bölümü kepenk açmadı.

 

Iğdır'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Belediye Başkanı M. Nuri Güneş, BDP İl Başkanı Şebbap Çelik, Hoşhaber Beldesi eski belediye başkanı Nusret Aras ile Mehmet Güven, Aziz Çam, Mehmet Haşimoğlu, Mecit Baştaş ve Abdülbahri Tendik'in tutuklanmasını protesto etmek amacıyla yapılacak açıklama öncesi kentte esnafların büyük bölümü kepenk açmadı.

 

Açıklama için vatandaşlar BDP İl binası önünde toplanmaya başlarken, polisler de yoğun önlem aldı.

 

Özelikle resmi kurumlar ve AKP il binası ablukaya alınırken, kentin belirli noktalarına zırhlı araçlar konumlandırıldı.

 

IĞDIR'DA BİNLERCE KİŞİ TUTUKLAMALARI PROTESTO ETTİ

BDP'ye yönelik süren operasyon kapsamında Iğdır'da Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin tutuklanması binlerce kişi tarafından protesto edildi.

 

Belediye binasına doğru yürüyüşe geçen kalabalığa polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

 

Iğdır'da jandarma ve polis tarafından yapılan baskınlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Iğdır Belediye Başkanı M. Nuri Güneş, BDP Iğdır İl Başkanı Şebbap Çelik, Hoşbaher Beldesi Belediyesi eski başkanı Nusret Aras, Mehmet Güven, Aziz Çam, Mehmet Haşimoğlu, Mecit Baştaş ve Abdülbahri Tendik'in tutuklanması basın açıklamasıyla protesto edildi. BDP Iğdır İl binası önünde yapılan açıklamaya binlerce kişi katıldı. Açıklamada, Belediye Başkanı Güneş'in posterleri ile "AKP bu halka hesap verecek" pankartı açılarak, "PKK halktır halk burada", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bijî Serok Apo", "Iğdır Ovası Apocular yuvası" sloganları atıldı.

 

Açıklamayı yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, tutuklanan 8 arkadaşlarının AKP zihniyeti gibi yolsuzluktan değil onurlu bir yoldan tutuklandığını söyledi. Kürt halkının her zaman siyasetçilerin arkasında duracağını söyleyen Buldan, "Burada aralarında belediye başkanımızın da bulunduğu 8 arkadaşımız siyasi bir kararla tutuklandı. Burada tek amaç Kürt halkının elinde olan belediyenin alınmasıdır. Ancak bu oyunu düzenleyenler yanılıyor, bunu asla başarmayacaklar. Kürt halkı bu oyunlara asla izin vermeyecektir" şeklinde konuştu. AKP Hükümeti'nin açılım adı altında Kürt halkı üzerinde bir soykırım baskısı geliştirdiğine dikkat çeken Buldan, hükümetin Kürt halkına yönelik soykırımın hesabını vereceğini söyledi. Buldan, halka baskılara karşı demokratik tepkilerini yükseltme çağrısında bulundu.

 

AÇIKLAMA SONRASI POLİS SALDIRISI

Açıklamanın ardından kalabalık belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis, gaz bombası ve tazyikli suyla kalabalığa müdahale bulundu.


Göstericileirn taşla karşılık verdiği müdahale sonrası olay çıktı. Olaylarda bazı esnafın işyerinin camları kırıldı. Müdahale eden polislere tepki gösteren Iğdır Milletvekili Buldan, "Burada halkın üzerine keyfi olarak gaz sıkıyorsunuz. Sizin böyle bir hakkınız yoktur. Bu adaletsizliğe son verin" dedi. Olaylar kentin değişik noktalarında saatlerce sürdü.

 

IĞDIR'DA POLİS 53 KİŞİYİ GÖZALTINA ALIP 'DARBE' YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Gösteriye katılan 53 kişiyi gözaltına alan polis akşam saatlerinde de Iğdır sokaklarında 'Her şey vatan için' yürüyüş yaptı.

 

DARBE YÜRÜYÜŞÜ

Akşam saatlerine kadar süren olaylarda protesto gösterilerine katıldıkları için 53 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların ardından Çevik Kuvvet ekipleri, Iğdır sokaklarında 'Her şey vatan için' yürüyüş kararı sayarak devriye gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.