1. HABERLER

  2. Iğdır'da Basketbol Kursu AÇILDI
Iğdır'da Basketbol Kursu AÇILDI

Iğdır'da Basketbol Kursu AÇILDI

Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından açılan Basketbol Kursuna 150 öğrenci devam ediyor.

A+A-
Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından açılan Basketbol Kursuna 150 öğrenci devam ediyor.
Iğdır Gençlik ve Spor il Müdürü Metin Özen, “Iğdır’da sporun her alanında sesimizi duyurmaya geleceğin sporcularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Ankara’dan Iğdır’a ilk defa Müdürlüğümüze bir basketbol antrenörü tayin edilince basket kursu açtık büyük ilgi gördü.” dedi.
Iğdır’da geleceğin basketbolcularını yetiştirmek için çalışmalar başlatan Basketbol Antrenörü Duygu Kannıcı, “6-17 yaş gurubundan oluşan çoğunluğunu kızların oluşturduğu kursumuza büyük ilgi var. İlk defa basketbol topu ile tanışanlar var onlara basketbolun her yönünü anlatmaya öğretmeye çalışıyorum. Kabiliyetli öğrencileri basketbol takımımıza alacağız. Iğdır’ımızı İl dışındaki yarışmalarda temsil edecekler.” diye konuştu.
Kannıcı, “Minikler, küçükler, yıldızlar, ve gençler kategorisinde haftada 3 gün yapılan antrenmanlarla geleceğin basketbolcularını yetiştirmeye çalışıyorum.Çok kabiliyetli çocuklar var idmanlarda minikler ilk olarak top sektirme ve turnike çalışmalarıyla birlikte basketbol hakkında detaylı teknik bilgileri alıyor. Her geçen gün büyük ilgi gören basketbol kursunda Kısa sürede yakaladığı enerjiyle minikler, geleceğin basketbolcuları olma yolunda hızla ilerliyor. Amacımız Gençlere spor ruhunu ve ahlakını öğretebilmek, gençlerimizi spor yolu ile eğitmek, Türk sporuna başarılı sporcular yetiştirmek ve gençlerimizi hayata güçlü ve çabuk karar verebilen bireyler olarak hazırlamak, yetişen sporcuların sadece eğitimleri değil, sosyal anlamda da geliştirmek ve öğrencilerin büyüme döneminde kötü alışkanlıklardan uzak, daha sağlıklı ve sosyal bir ortamda yetişmesi sağlanıyor.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum