1. HABERLER

  2. Iğdır'da Aksu'lu AÇILIM Paneli
Iğdır'da Aksu'lu AÇILIM Paneli

Iğdır'da Aksu'lu AÇILIM Paneli

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, demokratik açılım konusunda geri adım atmayacaklarını söyledi.

A+A-
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, demokratik açılım konusunda geri adım atmayacaklarını söyledi.
Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından, Iğdır'da "Demokratik Açılım ve Türkiye" konulu panel dikkate değerdi.
AKP Iğdır Teşkilatı'nın Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Demokratik Açılım ve Türkiye" konulu panelde konuşan Aksu, açılım konusunda kimsenin kararlılıklarını test etmemesini istedi.
Başlatılan süreçten geri adım atılmayacağının altını çizen Aksu, "Hep ileri adım atacağız. Milletçe mutabık olduğumuz sürece aşamayacağımız mesele yoktur. Diyalog ve uzlaşma kapılarını kapatarak, önyargıları kemikleştirerek, güvensizliği yaygınlaştırarak bir yere varmak mümkün değildir. Türkiye'nin dünyada artan saygınlığı değişime öncülük ediyor, bundan da kimsenin bir şüphesi olmasın. Biz her kesimde sıfır sorun hedefliyoruz. Çünkü biz terörün bitmesini, dağdan medet umanların sona ermesini istiyoruz. Demokrasi ve temel hak ve özgürlüklerin çağdaş düzeye gelmesini istiyoruz. Köylerimiz artık boşaltılmasın istiyoruz. İki ateş arasında kalıp terörden kaçan vatandaşlarımızın şehirlerde sağlıksız yaşamalarına rıza göstermelerini istemiyoruz. Yeni Maraşlar, Madımaklar, Yozgatlar olsun istemiyoruz. Sonuna kadar demokrasi, sonuna kadar adalet, sonuna kadar hukuk için daima çalışacağız." dedi.

"TÜRKİYE ZORLUKLARI AŞACAK GÜÇTEDİR"
Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu olmadığını ifade eden Aksu, "Yeter ki hepimiz Türkiye ölçeğinde büyük düşünelim. Türkiye önündeki zorlukları aşabilecek güçtedir. Unutmayalım ki demokrasimizde yarın bugünkünden daha güçlü olacaktır. Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir. Demokratik açılımın hedefi demokrasinin standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletmek, terörü minimize etmektir. Bu süreç sorunlar çözülene kadar devam edecek ucu açık bir süreçtir." diye konuştu.
Türkiye'nin sorunlarının çözümü için temel hak ve özgürlüklerin standartlarının yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapan Aksu, üniter devlet yapısının zedelenmesine asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.
Türkiye Cumhuriyetinin resmi dilinin Türkçe olduğunu hatırlatan Aksu sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun yanında farklı dil ve lehçelerde devlet ve özel sektör tarafından radyo televizyon yayınları yapılması yönünde gayret göstermeliyiz. Terörle mücadeleyi güvenlik güçlerinin mücadelesi olarak görmüyoruz, sosyal, ekonomik alanda da terörle mücadele ediyoruz."
Panele, AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, İl Başkanı Mustafa Buluş ve partililer de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.