1. HABERLER

  2. Iğdır'da 8 Mart Erken KUTLANDI
Iğdır'da 8 Mart Erken KUTLANDI

Iğdır'da 8 Mart Erken KUTLANDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

A+A-
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde düzenlenen programa BDP Iğdır Milletvekili Pervin Bulvan, ses sanatçı Rojda, ve çok sayıda kadın katıldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte bir konuşma yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, özgürlük mücadelesinde kadınların rolünün büyük olduğunu söyledi. Buldan, "Biz kadınlar büyük acılar çektik. Analar her zaman ağladı. Biz kadınlar her zaman barış ve özgürlük için mücadele ettik ve bundan sonrada barış ve özgürlük mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlarımızın evlerde tıkalı kalmasını, kadınların sadece çocuklara bakmasını, kocasına yemek yapması ve çamaşır yıkaması için dünyaya gelmediğini görmek lazım. Bedenimizden ayrılan hiçbir parçayı kaybetmek istemeyiz. Ölen çocuklar bizim çocuklarımız, onları dünyaya getiren biz kadınlarız, onlara emek veren biz kadınlarız, onları büyüten biz kadınlarız. O yüzden bu savaşın biran önce bitmesini, anaların gözyaşının dinmesi sağlanmalı" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından sanatçı Rojda, seslendirdiği Kürtçe şarkılarla programa katılanları eğlendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.