1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ Masa Tenisi Takımı, Çeyrek Finalde
Iğdır'da 3 Dilli Yaşam OLSUN

Iğdır'da 3 Dilli Yaşam OLSUN

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye'de 2 dilli yaşam, Iğdır'da ise 3 dilli yaşamın hayat geçirilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi'nde bir konuşma yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye'de 2 dilli yaşam, Iğdır'da ise 3 dilli yaşamın hayat geçirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Bir düğün salonunda gerçekleşen kongreye katılan Iğdır Millet Vekili Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de çok sıcak gündem yaşandığını, bir taraftan seçim hazırlıkları yapıldığını, bir taraftan da Kürt halkının 'İki dilli yaşamı' ve 'Demokratik özerklik' talebinin hayata geçirmesinin tartışmalarının yaşandığını söyledi. Buldan, "Gazetelerde, haberlerde hep bu 2 konular tartışılmaktadır. Buradan bu ülkeyi yönetenlere, AK Parti Hükümeti'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, muhalefet partilerine özellikle Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum. Hiç kimse bu halkın dilini yasaklayamaz. Bu halk kararını vermiştir, Türkiye'nin her yerinde çift dilli yaşamı hayata geçirecektir. Iğdır'da şunu öneriyorum 3 dilli yaşam hayata geçirilmelidir. Kürtçe, Türkçe ve Azerice yaşamın hayata geçirilmelidir" dedi
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ömer Çelik'e de gönderme yapan Buldan, "Sayın Çelik, 'Demokratik özerkliğin hayata geçirilmesi ve İki dilli yaşam bu ülkeye yapılan bir suikast girişimdir' diyor. Biz de buradan ona sesleniyoruz. Bir halkın iradesine kelepçe takılması suikast değil midir? Bir halkın diline kilit vurmak suikast değil midir? Bir halkın evlatlarını öldürmek ve operasyon düzenlemek suikast değil midir? Size bir önerim olacak. Seçimlere kadar açılıma devam ettirmek istiyorsanız, demokratik özerkliği ve iki dilli yaşamı hayata geçirin. Alın size açılım, bundan daha iyi açılım olabilir mi?" ifadesinde bulundu.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert çıkan Pervin Buldan, "Diyorsun ki 'Demokratik özerkliği hayata geçirilmesi ve İki dilli yaşam benim onuruma dokunuyor' Sen onurlu bir insan olsaydın Dersim halkına yaşatılan o zulmü, baskıyı ve şiddeti bir nebze olsa da vicdanında hissederdin. Bugün halkının yanında olurdun. Bugün bu ülkeyi yönetenlerde zerre kadar haysiyet ve vicdan olmadığını hepimiz biliyoruz. Onların tek amaçları koltuk sayılarını artırmak ve ceplerini doldurmaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.