1. HABERLER

  2. Iğdır Valisi Çiftçileri Tarlada Ziyaret Etti
Iğdır Valisi Çiftçileri Tarlada Ziyaret Etti

Iğdır Valisi Çiftçileri Tarlada Ziyaret Etti

Iğdır Valisi Amir Çiçek, sebze ve meyve üreticilerini tarlalarında ziyaret ederek, tarımı daha modern hale getirmek için devlet olarak her zaman çiftçinin yanında olacaklarını söyledi.

A+A-
Iğdır Valisi Amir Çiçek, sebze ve meyve üreticilerini tarlalarında ziyaret ederek, tarımı daha modern hale getirmek için devlet olarak her zaman çiftçinin yanında olacaklarını söyledi.
Iğdır Valisi Amir Çiçek, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Yılmaz, İl Özel İdare Sekreteri Ferhat Akkuş, Tarım İl Müdürü Osman Çakır ve ziraat mühendisleri ile birlikte çiftçileri ziyaret etti. Iğdır'daki toprağın üretim için çok verimli olduğunu belirten Vali Amir Çiçek, "Buradan şunu anlamalıyız, Iğdır Ovası'nda bütün meyve ve sebzelerin yetişmesinin yanında, bu meyve ve sebzelerin erken yetiştirme örneğini de görmüş olduk. Toprağa hak ettiği değeri verdikten sonra insan daha kaliteli ve daha çok mahsul alır. Amacımız Iğdır'da daha modern bir tarım biçimi oluşturarak Iğdır markalı ürünler üretmeliyiz. Elde edilen ürünleri sadece iç pazarda değil dış pazara da pazarlamalıyız. Bu konuda devletimiz olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Çiftçimize destek için 24 saat hizmet veren tarım danışmanlarımız var. Bunlar çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırarak onlara teknik konuda yardımcı oluyorlar. Tek amacımız Iğdır'da tarıma dayalı ürünlerin bir marka olması için birlikte çalışmalıyız. Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte daha modern bir tarım için teknolojilerden faydalanması için de çalışacağız. Ülkemiz böyle verimli topraklara sahip oldukça böyle iş gücüne sahip olduğu sürece daha güçlü bir ülke olur, ekonomisi daha güçlü olur" dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Yılmaz ise, "Çiftçimizin başarılı çalışması devam etmeli ve diğer çiftçiler tarafından da uygulanmalı. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak da her zaman çiftçilerimizin hizmetindeyiz" şeklinde konuştu.
Çiftçilerden Alican Akçan da, devletin her konuda çiftçisinin yanında olduğunu belirterek, "Devletimizden isteğimiz, ürettiğimiz ürünleri pazarlama konusunda bizlere yardımcı olsunlar" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.