1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nato Gemileri ve Uçakları Orta Akdeniz’de Olacak
İboyu Özel Alman Timi KORUYOR

İbo'yu Özel Alman Timi KORUYOR

Uğradığı saldırının ardından tedavi olmak için Almanya'ya giden sanatçı İbrahim Tatlıses'i ağır silahlı Alman özel harekât timi koruyor.

A+A-

Uğradığı saldırının ardından tedavi olmak için Almanya’ya giden sanatçı İbrahim Tatlıses’i ağır silahlı Alman özel harekât timi koruyor.

İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses, tedavi için gittiği Almanya’da sıkı korumuya alındı.

Hürriyet gazesinin haberine göre; Türkiye’den iki Türk polis eşliğinde gelen İbrahim Tatlıses’i, hastanede terör, rehin alma ve işgal gibi olaylarda görev yapan ve kısa adı SEK olan ağır silahlı Alman Özel Harekât Komandoları koruyor.

Ağır silahlı ve siyah üniformalı beş kişilik ekip, sanatçının kaldığı odaya kimlik kontrolü yapmadan girişlere izin vermiyor.

Alman özel timi, güvenlik gereği sanatçının da adını gizli tutuyor. Tatlıses hastanede kendi adıyla değil, bir kod numarasıyla kalıyor. Hastane yetkilileri, kendilerine Tatlıses sorulduğunda, böyle bir hastaları olmadığı yanıtını veriyor. Mesaisini tamamlayan özel tim de nöbet değişiminde bu kodu yeni gelen ekibe veriyor.

Tatlıses’in hastanedeki komşuları arasında Suudi Arabistan krallık ailesinden bir hasta da var. Suudi prensin Arap dünyasında çok sevilen bir sanatçı olduğunu hatırlattığı İbrahim Tatlıses’e “geçmiş olsun” dilediği öğrenildi.

Murnau Kaza Kliniği’ndeki tedavinin ikinci gününde kısa bir açıklama yapan Tatlıses’in damadı Murat Karakeçili, “Sol eli ve ayağı tutmuyor. Yardımla ayağa kalkabiliyor. Kurşun beyinde büyük hasara yol açmamış, sıyırıp geçmiş” dedi.

KUŞ UÇURTMUYORLAR
Almanca ‘Sondereinsatzkomando’ (SEK) olarak bilinen özel eğitimli timler tehlikeli koruma ve baskınlarda görev yapıyor. Korunması gereken kişiye dışarıdan tehlike unsuru varsa SEK’i göreve çağrılıyor.

Terör, rehin alma ve işgal gibi olaylarda görev yapan bu ağır silahlı komandolar, siyah elbiseleri, uzun namlulu silahlarıyla tanınıyor. SEK’ler, “kuş uçurtmayan tim” olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.