1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tunceli'de Yeni Doğmuş Dağ Keçileri
Hükümete KHK YETKİSİ

Hükümete KHK YETKİSİ

Hükümete bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi veren yasa tasarısı, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

A+A-

Hükümete bazı konularda Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi veren yasa tasarısı, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Hükümet, TBMM'nin yoğun gündemi nedeniyle bazı düzenlemelerin halen yasalaştırılamadığı ve önümüzdeki dönemde ivedi olarak yapılması gereken yasaların hayata geçirilebilmesi amacıyla altı ay süreyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarmak amacıyla hazırladığı tasarıyı TBMM Başkanlığı'na sundu.

Tasarının genel gerekçesinde, tüm çalışmalara rağmen, yürürlüğe konulan düzenlemelerin kamu yönetimini, hantal yapısından kurtarabilmek için yeterli olmadığı, ihtiyaç duyulan düzenlemelerin bir kısmının TBMM'nin yoğun gündemi nedeniyle yasalaştırılamadığı ifade edilerek, "İvedi olarak yapılması gereken bazı düzenlemelerin KHK çıkarılması yoluyla gerçekleştirilmesinde zorunluluk bulunmaktadır.

Tasarıyla, KHK çıkarma süresi altı ayla sınırlanmakta ve Anayasa Mahkemesi’nce belirlenen ölçütlere uygun olarak kısa bir süre içinde ve sınırlı bir konuda KHK çıkarılması öngörülmektedir" denildi.
Yürürlük ve yürütme dahil toplam dört maddeden oluşan tasarı, Devlet Memurları Kanunu'ndan Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun'a kadar bir çok düzenlemede hükümete KHK çıkarma yetkisi veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.