Hükümet Uludereye 3 Bakan GÖNDERDİ

Hükümet Uludere'ye 3 Bakan GÖNDERDİ

Sınırda 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından bölgeye hükümet nezdinde ilk ziyaret gerçekleşiyor.

A+A-

Sınırda 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından bölgeye hükümet nezdinde ilk ziyaret gerçekleşiyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara’dan Diyarbakır’a gitti.

Heyet, daha sonra helikopterle Şırnak'ın Uludere ilçesine gitti.

Bakanlarla birlikte AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve bazı bölge milletvekilleri de olayın yaşandığı Uludere'de incelemelerde bulunuyor.

KAPLAN: BUGÜN GELMEYİN

Öte yandan, BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' a gelmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

Kaplan, "Taziye sahipleri onları şu an istemiyor. Onların sağduyulu olup olayı çözdükten sonra buraya gelmelerini istiyoruz. Gençleri zapdedemeyiz. Herkesin üzerinde silah olur. Büyük bir provakasyonla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için bugün gelmesinler" dedi.

Haberin Öncesi

ULUDERE KAYMAKAMINA SALDIRI

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Roboski katliamında yaşamını yitiren yurttaşların yakınlarının saldırısına uğradı.

Yükseovahaber.com'un haberine göde; Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde katledilen 35 yurttaşın taziyesine 3 gün sonra gelen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, yaşamını yitiren yurttaşların ailelerinin tepkisi ile karşılandı.

Taziyeye yerine gelen Yavuz ile beraberindeki AKP'li Şenoba Belde Belediye Başkanı Sabri Babat ve korucubaşı olduğu belirtilen ancak ismi öğrenilemeyen bir kişi, çok sayıda kişi tarafından yuhalanıp darp edildi.

Yavuz ve beraberindekiler bazı yurttaşlar tarafından güçlükle taziyelerin kabul edildiği halı sahanın yanında bulunan bir petrol ofisine alınken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan yurttaşlara seslenerek, olası bir provokasyona gelinmemesi ve sakin olunması yönünde çağrıda bulundu. Kaymakam ve beraberindekilerin mahsur kaldığı yerdeki bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.