1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP'li Vekile Küfreden Kişiye Takipsizlik
Hükümet Kadın Örgütlerini KANDIRMIŞ

Hükümet Kadın Örgütlerini KANDIRMIŞ

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı bugün TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

A+A-

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı komisyonda görüşülüyor. Kadın örgütleri aylardır üzerinde çalıştıkları taslağın tamamen değiştirerek TBMM’ye sunulduğunu ileri sürdü.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı bugün TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Kadın örgütleri ise önerilerinin büyük çoğunluğunun dikkate alınmadığını ve aylardır üzerinde çalıştıkları taslağın tamamen değiştirilerek Meclis'e sunulduğunu ifade ettiler.

Hazırladıkları alternatif tasarıdaki görüşlerin yasalaşacak tasarıda yer alabilmesi için 236 kadın örgütü adına, Eylül ayından beri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve uzmanlarla defalarca bir araya geldikleri belirten ‘Şiddete Son Platformu’ temsilcileri, alt komisyonda görüşmeler tamamlandıktan sonra Adalet Komisyonu'nda ele alınacak tasarıya ilişkin görüş ve taleplerini bir mektupla Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül'e iletti.

'Bu tasarı şiddeti önlemez'
Komisyon Başkanına gönderilen mektupta özetle şu görüşlere yer veriliyor:

"12 Ocak’tan 31 Ocak’a kadar aralıklı olarak Bakanlık yetkilileri ile geceli gündüzlü çalışıldı ve tek tek her madde hakkında görüşlerimizi belirttik. Taslak üzerinde bu yönde düzenlemeler yapıldı ve taslak 31 Ocak tarihi itibariyle Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunuldu. Ancak Bakanlar Kurulu, kadın örgütleri ile üzerinde çalışmış taslağın birçok hükmünü çıkartarak ya da değiştirerek 24 Şubat’ta TBMM’ye bambaşka bir taslak sundu."

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün eşiğinde olduğumuz şu günlerde, Bakanlar Kurulu tarafından yasalaşmak üzere Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na sunulan tasarının Türkiye’de inanılmaz boyutlara varan kadına yönelik şiddeti engellemekte yetersiz kalacağı ortadadır. Şiddeti eşitsizliklerden kaynaklanan bir sorun olarak görmeyen, bununla ciddiyetle mücadele etme hedefi bulunmayan bu tasarının yeniden düzenlenmesi gerektiği bizler için açıktır. Kadın örgütlerinin bilgi ve deneyimleri dikkate alınarak ve zaman baskısı olmaksızın tasarı üzerinde tekrar çalışılması bu ülkenin kadın vatandaşlarının hakkı ve milletvekillerinin sorumluluğu olduğu kadar, Türkiye’nin uluslararası sözleşmelere dayanan yükümlülükleri açısından da gerekli ve zorunludur.”

“1 Mart 2012 tarihinde Komisyon olarak görüşeceğiniz kritik önemdeki bu tasarı, kesinlikle aceleye getirilmemelidir. Tasarının, adından başlayarak tüm maddeleri üzerinde ve tüm komisyon üyeleri ile birlikte ortak bir çalışma ile yeniden düzenlenmesi, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun tarihsel önem taşıyan bir sorumluluğudur.”

“Şiddete Son Kadın Platformu ve kadın örgütleri olarak, tasarının partiler üstü bir konu olarak yeniden ele alınması, adından başlayarak tüm maddelerinin kadın örgütlerinin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi, gerekirse bu amaçla bir alt komisyon kurulması talebimizi bilgilerinize sunarız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.