1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel Mehmet Döğme Koleji’nden Basına İftar Yemeği
HOPA Özgür, 22 Tutuklu SERBEST

'HOPA' Özgür, 22 Tutuklu SERBEST

Ankara'da görülen Hopa gösterileriyle ilgili olarak 28 kişi hakkında açılan davada, 22 tutuklu sanığın tamamının tahliyesine karar verildi.

A+A-

Ankara'da görülen Hopa gösterileriyle ilgili olarak 28 kişi hakkında açılan davada, 22 tutuklu sanığın tamamının tahliyesine karar verildi. Tüm gün adliye önünde bekleyen destekçiler arasında bayram havası esiyor.

Ankara'daki Hopa gösterileriyle ilgili olarak 28 kişi hakkında açılan davada, 22 tutuklu sanığın tamamının tahliyesine karar verildi.

Ankara'daki "Hopa Davası"nda 22'si tutuklu yargılanan 28 kişi hakkında, "yasadışı THKP-C Devrimci Yol Devrimci Gençlik isimli silahlı terör örgütü üyesi oldukları' yönünde iddianame hazırlanmıştı.

Duruşmanın ilk bölümünde Avukat Ayhan Erdoğan, terör örgütü olmak için sol örgüt olmaya gerek olmadığını, devlet içinde de terör örgütü olabileceğini belirterek, öğrencilerin üyesi oldukları iddia edilen Türkiye Halk Kurtuluş Cephesi, Devrimci Yol, Devrimci Genç gibi örgütlerin bulunmadığını, bu yüzden davanın özel yetkili mahkemede görülmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Avukat Erdoğan, ortada örgüt olmadığı için özel yetkili mahkemeye de ihtiyaç olmadığını, görevsizlik kararı verilmesini ve sanıkların tahliye edilmesini istedi. Savcı ise mütalaasında, sanıkların üye olmaksızın örgüt adına faaliyet yürüttüklerini ileri sürerek, görevsizlik talebinin reddini istedi.

Görevsizlik talebini değerlendirmek üzere duruşmaya on dakika ara veren heyetle beraber, salondan çıkmaya çalışan savcı, heyet kararını etkileme şüphesi altında olduğundan, avukatların ve salonun tepkisiyle karşılaştı ve salonda kalması sağlandı.

Talebi görüşen heyet Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 250 ve 252. Maddeleri ile 3713 sayılı TMK'nın 1. Maddesi bağlamında talebi reddetti.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, olayda belirlenen kolluk görevlilerinin tanık olarak dinlenebilmesi için haklarında çağrı kağıdı çıkarılması, suçun mahiyetinin değişmesi nedeniyle Ozan Sürer, Eda Dişkaya, Cüneyt Çakır, Göksel Ilgın ve Ferhat Konukçu'nun tahliyelerine, diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti ise bütün tutuklu sanıkların tahliyelerine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu karar sonrası tutuklu sanıkların aileleri arsında büyük sevinçle karşılandı; anneler gözyaşlarına boğuldu.

Tahliye haberinin duyulmasının ardından Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen destekçiler, Abdi İpekçi Parkı'nda Kolej yönüne sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Grubun yaklaşık 2000 kişi olduğu bildiriliyor. Kalabalık Gençlik Muhalefeti, Halkevleri, SDP, Türkiye Komünist Partisi, Kaldıraç gibi parti ve derneklerin dövizleriyle yürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.