1. HABERLER

  2. Kars Belediyesi'nde MUSA BEY Krizi
Hollanda ve Uruguay YARI FİNALDE

Hollanda ve Uruguay YARI FİNALDE

Dünya Kupası çeyrek final maçlarında Hollanda, favori Brezilya'yı 2-1 yenerek, Uruguay Gana'yı 5-3'lük penaltılardaki skorla yenerek yarı finale yükseldi.

A+A-
Dünya Kupası çeyrek final maçlarında Hollanda, favori Brezilya'yı 2-1 yenerek, Uruguay Gana'yı 5-3'lük penaltılardaki skorla yenerek yarı finale yükseldi.
HOLLANDA BREZİLYA'YI YENDİ

Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda, güzel bir oyun sonucu geriye düştüğü maçta favori Brezilya'yı 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. Melo 73. dakikada kırmızı kart gördü. Hollanda, Brezilya karşısında tarih yazdı.
Bir yanda Hollanda bir yanda Brezilya... Otoritelere göre favori sambacılar. İlk 2 maçta iyi oynayan Elano sakatlığı nedeniyle bu maçta da yok. Hollanda'da Robben ise ilk 11'de. Aslında ilk 11'de Mathijsen yer alacaktı fakat son anda ısınırken yaşanan sakatlıktan dolayı yerine Ooijer çıktı sahaya. 36 yaşındaki Ooijer...
Maça Brezilya iyi başladı. Oyunu Hollanda yarı alanına yıkan Brezilya ilk 5 dakikadan sonra tehlikeli gelmeye başladı. 8. dakikada Dani Alves'in pasında Robinho topu boş filelere bıraktı fakat Japon yan hakem ofsaytı belirleyerek golü geçerli saymadı. Ama biraz önceki golünü saymayan hakemler 10.dakikada gol işareti verdiler. Melo'nun neredeyse orta sahadan attığı ara pasına harika hareketlenen Robinho kaleciyi güzel avlayarak topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
30. dakikada muhteşem bir şekilde gelen Brezilya'da suskun Kaka jeneriklik bir plase şut çıkardı. Fakat kaleci Sketelenburg aynı güzellikte parmaklarının ucuyla topu çeldi. 30. dakikadan sonra Hollanda zaman zaman Brezilya kalesine yüklense de sambacıların üstünlüğü devam etti. İlk yarı Robinho'nun 10. dakikada attığı golle 1-0 önde bitirdi ilk yarıyı.
İkinci yarıya da Brezilya iyi başladı fakat gol Hollanda'dan geldi. 53. dakikada sağ kanattan Sneijder'in ortasında kaleci Cesar ve Melo birlikte yükseldi.  Melo'nun kafasına çarpan top ağlara gitti ve Hollanda beraberliği yakaladı.
Kaka ilk yarıda çıkardığı o muhteşem şutun bir benzerini ikinci yarıda da çıkartırken gol yine Hollanda'dan geldi. Robben'in sağ kanattan ortasını Kuyt kafayla arkaya bıraktı. Sneijder arka alanda topu filelere bıraktı. Sneijder 5 maçta gol sayısını 3'e çıkardı.
Dakikalar 73'ü gösterdiğinde Hollanda'nın ilk golünde büyük payı olan Melo, bu kez de kırmızı kart görerek rakibinin ekmeğine yağ sürdü. Melo, yere düşen Robben'e sert fauller yaparak kırmızı karto gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.  76. dakikada maçın orta hakemi yanlışlıkla tam Ooijer'e kırmızı kartı gösterecekken son anda doğru kararı verip sarıyı gösterdi. Hakemin bu şaşkınlığı gülüşmelere sebep oldu.
İkinci yarıya damgasını vuran Robben'in önderliğinde Brezilya'nın şaşkın savunmasını zorlamaya devam eden Hollanda, kaleci Julio Cesar'ı geçemeyince karşılaşma 2-1 Hollanda'nın üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarısı muhteşem bir heyecana sahne olan karşılaşmada Hollanda'da Robben oynadığı futbolla büyük alkış alırken favori Brezilya'nın özellikle ikinci yarıdaki tutuk hali büyük bir şaşkınlık yarattı.
Dünya Kupası'nda yarı finale çıkan Hollanda'nın rakibi Gana'yı geçen Uruguay oldu.
Son bilgi: Hollanda'da sarı kart gören Van der Wiel ve De Jong cezalı duruma düştükleri için yarı final maçında sahada olmayacaklar.
Bir bilgi daha: Hollanda Dünya Kupası tarihinde dördüncü kez yarı finale yükselirken, 1998'den sonra ilk kez yarı final heyecanı yaşadı.
BREZİLYA:1 HOLLANDA:2
Stat: Nelson Mandela Bay
Hakemler: Yuiçi Nişimura (Japonya), Toru Sagara (Japonya), Hae Sang Jeong (Güney Kore)
Hollanda: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Andre Ooijer, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Arjen Robben, Robin van Persie
Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos, Felipe Melo, Gilberto Silva, Dani Alves, Kaka, Robinho, Luis Fabiano
Goller: Dk. 10 Robinho (Brezilya), Dk. 53 Melo, Dk. 68 Sneijder (Hollanda)
Sarı Kartlar: Dk. 14 Heitinga, Dk. 47 Wiel, Dk. 65 Jong, Dk. 76 Ooijer (Hollanda), Dk. 37 Bastos (Brezilya)
Kırmızı Kartlar: Dk. 73 Felipe Melo (Brezilya)
URUGUAY YARI FİNALDE
Suarez, Forlan gibi yıldızlara sahip, Luganolu Uruguay ve Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalan ve bu yüzden Nelson Mandela tarafından kutlanan tek Afrika ülkesi Gana. Kingson ilk 11'de, Muntari ilk 11'de, Appiah yine yedek... Amaç Brezilya'yı ülkesine gönderen Hollanda'nın rakibi olmak.

Karşılaşmaya Uruguay iyi başladı. İlk 15 dakika içerisinde Gana'ya göre daha gole dönük oynayan Uruguay'da Forlan'ın üstüste kornerleri, Suarez'in tehlikeli girişimleri Kingson'ın kalesinde etkili geldi. 18. dakikada kornerden gelen top Mensah'ın göğsünden sekerek kaleye doğru yöneldi, Kingson refleksleriyle topu son anda önledi. 30. dakikada Gana ilk atağını yakalarken Vorsah güzel yükselip vurduğu topu az farkla auta attı. Gana aynı dakika içerisinde bu kez Gyan ile mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi ve ilk dakikalarda Uruguay baskısına baş kaldırdı.
Dakikalar 38'i gösterdiğinde Fenerbahçeli Lugano sakatlığından dolayı oyundan çıkmak zorunda kaldı. Uruguay defansının bel kemiği olan kaptan Lugano'nun çıkmasından sonra daha temkinli oynamaya başladı.  42. dakikada Fucile'nin kafa üstü yere düşüp, yerde baygın bir şekilde kalması bir anda yürekleri ağza getirdi. Ufak bir baygınlık geçiren Fucile oyuna devam ederek herkesi rahatlattı.
45. dakikada Boateng'in muhteşem röveşatası ise belki de gelecek golün habercisiydi. İlk yarın uzatma dakikalarında tecrübeli Muntari uzak mesafeden öyle bir vurdu ki kaleci bile akıl erdiremedi bu şuta. İşte bu muhteşem golle Gana ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İlk yarının en göze batan oyuncusu Muntari'nin aksine Boateng'ti.
İkinci yarı zevkli başladı. Yine güzel bir gol.. Ama bu kez sahne Forlan'ın. 55. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Forlan kullandı ve harika bir frikikle topu filelere gönderdi. Bu gole adeta şapka çıkarılır. Skor 1-1
55.dakikada skora dengenin gelmesinin ardından her iki takım da gol için yoğun çaba sarf ettiler. Birçoğu kahraman olma niyetinden birçoğu da yorgunluk belirtilerinden dolayı hedefinden şaştı.
Yorgunluğun tavan yaptığı karşılaşmanın son bölümünde de gol olmayınca maçın normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatma dakikalarına geçildi. Uzatma dakikalarının ilk yarısı yine aynı şekilde 1-1 sona erdi. İkinci uzatma devresinin son anında Gana ceza sahasında yaşadığı karambolde üstüste iki kafa vuruşu yaptı. Önce Appiah'ın vuruşunu defans çıkardı çizgiden, sonra Gyan vurdu kafayı, Luis Suarez eliyle çizgi üzerinden topu çıkardı. Hakem penaltı noktasını gösterirken Suarez de kırmızı kartla oyundan atıldı. Fakat Asamoah Gyan, topu üst direğe nişanladı ve Gana inanılmaz bir şansı tepti.
Karşılaşmada penaltı vuruşlarına geçildi. Gana'da Gyan, Appiah  fileleri havalandırırken kaptan Mensah  ve Adiyah penaltıyı kaçırdı.
Uruguay'da Forlan, Victorino, Scotti, Abreu penaltıyı gole çevirirken Mensah'ın ardından Pereira şansı değerlendiremedi.
Uruguay toplamda Gana'yı 5-3'lük skorla yenerek adını yarı finale yazdırdı ve Hollanda'nın rakibi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.