1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Araç Sayısı 43 Bine Ulaştı
Hibe Programlarına Katılım ÇAĞRISI

Hibe Programlarına Katılım ÇAĞRISI

Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, 26 Aralık'ta Serhat Kalkınma Ajansı'nda (SERKA) yapılacak olan Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı'na esnaf ve sanatkârların katılarak proje odaklı hi

A+A-

Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, 26 Aralık’ta Serhat Kalkınma Ajansı'nda (SERKA) yapılacak olan Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı’na esnaf ve sanatkârların katılarak proje odaklı hibe desteklemeleri programları konusunda bilgi sahibi olmalarını istedi.

Proje odaklı gelişmelere zemin oluşturmak adına esnaf ve sanatkarların toplantıya katılmalarının istenildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan ve Yüksek Planlama Kurulu tarafından 09.04.2010 tarihinde kabul edilen Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm, Destek (3D) Strateji Belgesi ve Eylem Planının (ESDEP) 7.1 nolu ve 7.2 nolu tedbirlerinde; esnaf ve sanatkar ile meslek kuruluşlarının faydalanabileceği Avrupa Birliği fonları hakkında ve bu fonlar kapsamında yapılan proje çağrıları ile söz konusu projelere nasıl katılım sağlanacağı hususunda esnaf ve sanatkarların bilgilendirilmesi ve esnaf ve sanatkarlar ile meslek kuruluşlarının AB fonlarından yararlanmasına yönelik proje üretme kapasiteleri artırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla Birliğimiz tarafından hazırlanarak Serhat Kalkınma Ajansı'na sunulan projemiz, Ajans tarafından değerlendirilerek destek almaya hak kazanmıştır. Esnaf ve sanatkarlarımız ile bağlı odalarımızın; Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansları, SODES, KOSGEB ve İŞKUR hibelerinden daha fazla faydalanabilmeleri ve proje odaklı gelişmelere zemin hazırlanabilmesi açısından Serhat Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda 26 Aralık 2011 Pazartesi günü saat 10:00 ve 14:00'da iki adet bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. 27-30 Aralık 2011 tarihlerinde ise Birliğimiz Toplantı Salonunda bağlı odalarımızın genel sekreter ve personeline Proje Döngüsü Eğitimi verilecektir. 26 Aralık 2011 tarihinde yapılacak Bilgilendirme Toplantısına esnaf ve sanatkârlarımızın katılmalarını rica ederim.”

Benzer Haberler...

PROJE TUTARSA ESNAFLARIN SORUNLARI GİDERİLECEK

2011 yılının son ayında Kars esnafının durumunu değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Adem Burulday, 2011 yılı içerisinde mağdur olan esnafların yeni yılda mağduriyetini gidermek için proje hazırlanacağını belirtti.

Kars Küçük Sanayi Sitesi esnafının yıl içerisinde büyük sorunlar yaşadığını ve bu sorunları gidermek adına oda olarak bir proje hazırlanarak Serhat Kalkınma Ajansı’na (SERKA) sunulacağını dile getiren Oda Başkanı Adem Burulday, “2011 yılı içerisinde özellikle Küçük Sanayi Sitesi esnafı çok zor günler geçirdi. Esnafların yaşadığı su sorunu Bayburt Barajı ile son bulacakken, geri kalan çevre düzenlemeleri, yollar ve benzeri sıkıntıların giderilmesi adına oda olarak SERKA ile görüşmeler yapıldı ve yeni yıl içerisinde proje hazırlanıp, değerlendirilmeye sunulacak. Umuyoruz ki hazırlanan proje geçerlilik kazanır ve yeni yılda Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağduriyeti sona erer.” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak basit usuldeki esnafların muhasebelerden evrak doldurmalarının sıkıntısını yaşadıklarını ve bu sıkıntının yıl ile bitmesini istediklerini belirten Burulday, “Bu konuya ilişkin muhasebecilerle bir toplantı yaptık ve bu toplantının sonucunda muhasebecilerin gerçek usuller, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise basit usulü tutacakları yönünde bir kararını aldık. Şuan vergi dairesine 388 tane esnafımız kayıt olmuşlar fakat Esnaf Odalar Birliği’ne sicile kayıt olmamış. Bu esnaflarımız faturayı ve fişi nereden alıyorlar. Bu konuyla ilgili de maliye ile bir çalışmamız var ve kısa sürede bunu da çözümleyeceğiz ve bu esnaflarımızın da gerçek usul olduklarını, sicile kayıtlı olan gerçek usullü esnaflarla aynı olduklarını ortaya çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

Adem Burulday yıl sonuyla birlikte aidat borçları için bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı, torba yasasından çıkan yasaya göre bir sefere mahsus faizlerin affedildiğini ve yıl sonuna kadar aidat borcu olan esnafların borçlarını Esnaf ve Sanatkarlar Odasına faizsiz olarak yatırmaları gerektiği, yapılmadığı taktirde 2012 yılında icra işlemi başlatacağının hatırlatmasını yaptı.

TKDK’DAN TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNE HİBE DESTEĞİ

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt Türkiye’nin Avrupa Birliğine giriş sürecinde uygulamakta olduğu kısaca Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan ve kısaca IPARD olarak adlandırılan hibe programı ile ilgili bilgilendirmek üzere, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe’yi makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette IPARD fonlarının içeriği, bu fonlardan yararlanabilmek için hazırlanması gereken projelerin nasıl olması gerektiği ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin söz konusu fonlardan ne şekilde yararlanabileceği konuları gündeme geldi.

Toplantıda söz alan Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Karsın sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyelini vurgulayarak, kurum olarak amaçlarının mevcut potansiyeli geliştirmek ve bölgedeki üretim ve işleme metotlarının çağdaş standartlara ulaştırılmasına destek sağlamak olduğunu açıkladı.

Bu süreçte, gerçek kişilerden olduğu kadar tüzel kişiliğe sahip işletmelerden de proje kabul edeceklerini dile getiren Bozkurt, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de özellikle süt işletmeleri tarafından eksikliği hissedilen süt toplama merkezlerinin kurulması alanında projeler sunabileceğini ve bu alanda mevcut en fazla proje sunma potansiyeli olan tüzel kişilik olduğunu belirtti. İlgili alanda sunulacak olan projelerde asgari 25.000 Avro olmak kaydıyla 1.000.000 Avro’ya kadar uygun harcama yapılabileceğini ve bu harcamalara %50 oranında hibe verileceğini belirten Bozkurt, Karsta faaliyet gösteren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliğine bağlı 19 birlik kooperatifinin de Süt toplama merkezi kurulumu amaçlı projeler hazırlayarak bundan faydalanacaklarını belirtti. Modern süt toplama merkezlerinin kurulmasıyla hem Birliğe üye olan üreticilerin gelirlerinde artış sağlanacağını hem de süt işletmelerinin daha sağlıklı koşullarda toplanmış olan süte kavuşacaklarını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.