1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Sivil Savunma ve Deprem Haftası
Heykeltıraş Aksoy: İnsanlık Anıtı Yıkılamaz!

Heykeltıraş Aksoy: 'İnsanlık Anıtı' Yıkılamaz!

Heykeltıraş Aksoy, yıkım kararının imzaladığı sözleşmeye aykırı olduğunu söyledi.

A+A-

 

Kars’taki “İnsanlık Anıtı”nın heykeltıraşı Aksoy, yıkım kararının imzaladığı sözleşmeye aykırı olduğunu söyleyerek Erzurum İdare Mahkemesi’ne itiraz edeceğini açıkladı.

 

Yıkıma karşı kampanya da sürüyor: “Kafkasya’da Barış, Türkiye’de Demokrasi ve İnsan Hakları temelinde bu adaletsizliği reddediyoruz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ucube" dediği ve ardından Kars Belediye Meclisi'nin 4'e karşı 19 oyla hakkında yıkım kararı verdiği "İnsanlık Anıtı" heykeli hakkında, heykeltıraş Mehmet Aksoy mahkemeye itiraz edeceklerini açıkladı. Heykelin yıkılmasına karşı başlatılan kampanya da sürüyor.

Belediyenin aldığı yıkım kararı Kars Valiliği'ne incelenerek onay verilmesi için iletilirken, Aksoy kararın iptali için Erzurum İdare Mahkemesi'ne başvuracaklarını, eseriyle ilgili telif haklarının gözetilmediğini söyledi.

Aksoy, heykel ile ilgili sözleşmesi olduğu için bir yıkım kararı alınamayacağını dile getirdi ve sözleşme metninde eserin içeriği, yeri, boyutu ve ne kadara yapılacağına dair her şeyin belirli olduğunu belirtti.

Konuyu Uluslararası Anıtlar ve SİTler Konseyi'ne de taşıyacaklarını hatırlatan Aksoy "Karmaşayı hukuk giderecek" diye konuştu.

 

Yıkıma karşı imza kampanyası sürüyor

Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi (Kafkas Kültür) ve PolitiKARS.com öncülüğünde başlatılan "İnsanlık Anıtı Yıkılmasın" kampanyası ise sürüyor; kampanyanın internet sitesi ile facebook ve twitter sayfalarında şimdiden binlerce kişi yıkıma karşı olduğunu açıkladı.

Kampanya metninde şöyle deniliyor:

"Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili olarak "Ucube" benzetmesi ile başlayan LİNÇ HAREKETİNİ vicdanen kabul etmiyorum... 

"Çelişki ve savaş ortamının en fazla kutsandığı 20. asrın sonu ve 21. asrın başındaki genel dünya siyaseti içinde; barış içinde birlikte yaşama kültürü üzerine geliştirilebilecek, kabul gören ortak formüllerin geliştirilmesi olmazsa olmaz koşul haline gelmiştir.

"Birlikte yaşam ve farklılıkların coğrafyasında; ortak yaşamın zenginliği esasına dayalı "empati" sanatı üzerine geliştirilen yaşam modeli, insanlığın geleceğinin garantisidir.

 "2011'lerin dünyası hoşgörüden yoksun bir süreç yaşıyor. Bu olumsuz süreci incelemek ayni zamanda çıkış yolu bulmak açısından da önemlidir. "Niyetin menzile" rehberlik edeceği kanısı ile yaşanan tüm olumsuzlukları olumluya dönüştürmek çok zor olmasa gerek!"

"Kafkasya'da barış, Türkiye'de demokrasi ve İnsan Hakları temelinde; Bu adaletsizliği reddediyor, insanlık anıtı için imza vererek yaşatılmasını istiyorum."

* www.insanlikaniti.com adresinde başlatılan kampanyaya katılmak ve site üzerinden imza atmak için formu doldurabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.