1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Usulsüzlükler 'Sayıştay Raporu'na Yansıdı
Heyelan Korkusu Tedirgin EDİYOR

Heyelan Korkusu Tedirgin EDİYOR

Kars'ın merkez Çığırgan Köyü'nde meydana gelen heyelan sırasında oluşan dev yarıklar yörede oturanları tedirgin etti.

A+A-

Kars’ın merkez Çığırgan Köyü’nde meydana gelen heyelan sırasında oluşan dev yarıklar yörede oturanları tedirgin etti. Heyelan nedeniyle bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Kars’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çığırgan Deresi kenarında kurulan köyde 2 yıl önce oluşan toprak kaymasıyla birlikte dev yarıklar ortaya çıktı, 10’a yakın evde çatlak oluştu. Heyelanda evi yıkılan 8 nüfuslu Hacıoğlu, ailesi köyde sağlam olan tek odalı eve yerleşti. Tek odalı evde de çatlaklar oluşmaya başladığını anlatan 45 yaşındaki Sabri Hacıoğlu, valilik ve afet müdürlüğüne müracaat ederek kendisine ev yapılmasını istedi. Köyde oturan Sabri Hacıoğlu’na valilik ve afet müdürlüğü, "Köy Hazinesi’ne ait arsa bul, sana tahsis edelim. Evini oraya yaptır" yanıtı verdi. Ailesiyle birlikte ortada kaldıklarını anlatan Sabri Hacıoğlu, "Ben hangi gücümle nereye ev yapayım? Önümüzde zorlu bir kış mevsimi var. Sekiz kişilik nüfusumla bu evde nasıl idare edeceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Hacıoğlu ailesinin çocukları 7 yaşındaki Dilara ile 9 yaşındaki Şevval, "Evimiz heyelan sonrası yıkıldı. 8 kişi tek göz odada yaşıyoruz. Burası da yıkılacak diye korkuyoruz. Bize bir ev yapılmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.