1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sanayi Sitesinde Korkutan Yangın
Her Yüz Kişiden 95i BORÇLU

Her Yüz Kişiden 95'i BORÇLU

Her yüz kişiden 95'i borçlu, 30'u borcunu ödemeyi hayal bile edemiyor.

A+A-

Her yüz kişiden 95'i borçlu, 30'u borcunu ödemeyi hayal bile edemiyor.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, çalışanlar arasında borç anketi yaptı. 1724 kişinin katıldığı araştırmanın sonuçları vahim: Halkın yüzde 95'i borç batağında.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi yaptığı araştırmada katılımcılara düzenli borcu olup olmadığı ve borçlarının miktarı soruldu. Türkiye halkının yüzde 95,1'i borçlu.

Borçlu kesimin yüzde 24,9'u, 20 bin ile 50 bin TL arasında borcunun olduğunu beyan etti. 50 bin TL üzerinde borcu olanların oranı ise yüzde 19,1.

Kamu-Sen'in araştırma sonuçları Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileriyle de örtüşüyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye halkının:

* % 29,3'ü borcunu ödemekte çok zorlanıyor.

* % 62,5'i zorunlu harcama dışında hiçbir şekilde para harcayamıyor.

* % 87,4'ü için tatil yapmak bir hayal.

* % 82,1'i kırık mobilyalarını değiştirecek durumda değil.

* % 42,2'si çatısı akan, duvarları nemli, pencereleri çürümüş evlerde oturuyor.

* %42,9'u ısınamıyor.

Bu rakamların ışığında bir değerlendirme yapan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: "Sosyal Patlamalar Yakındır" dedi. Koncuk konuşmasını şöyle sürdürdü: "OECD ülkelerinde istihdam oranı ortalama yüzde 66 iken, Türkiye'de yüzde 48 ile en düşük seviyede. Yani Türkiye'deki her yüz kişiden sadece 48'i ya çalışıyor ya da iş arıyor, ama geriye kalan yüzde 52'lik kesim sadece tüketici durumunda.Vatandaşlar ne pahasına olursa olsun harcama yapmaya yani tüketmeye yönlendiriliyor. Ülkemiz ekonomisinin içinde bulunduğu açmazlar, ekonomideki büyümeye rağmen yeterince istihdam yaratamayan bir yapı arz ediyor. Zorunlu tüketim harcamaları enflasyonun üzerinde zamlanırken, maaşların enflasyon kadar artması, dar ve sabit gelirli kesimin borç batağına saplanmasına neden oluyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.