1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Siyanür Havuzuna Düştü'ye YALANLAMA
HDKden Habertürk Gazetesine TEPKİ

HDK'den Habertürk Gazetesi'ne TEPKİ

HDK Eş Sözcüsü ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Habertürk Gazetesi'nin bugünkü manşetinden yer verdiği 'KCK bitti HDK geldi' başlıklı habere tepki gösterdi.

A+A-

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Habertürk gazetesinde bugün HDK ile ilgili olarak yer alan habere tepki gösterdi, "Hedef gösteriliyoruz" dedi. Haber için "provokasyon" diyen Kürkçü, Ankara'da konuyla ilgili açıklama yapılacağını duyurdu.

HDK Eş Sözcüsü ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Habertürk Gazetesi'nin bugünkü manşetinden yer verdiği "KCK bitti HDK geldi" başlıklı habere tepki gösterdi. Kürkçü, habere ilişkin "Bu provokasyondan ibarettir. Haber değeri olarak bunu yayınlayan gazetenin son derece çirkin bir tertip içinde olduğunu düşünüyorum" dedi. Kürkçü, Ankara'da HDK bileşenlerinin konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

HABERTÜRK NE DEMİŞTİ?

Habertürk Gazetesi, manşetten duyurduğu ve ‘istihbarat kaynakları’na dayandırdığı haberde, KCK’nin ‘MİT’in kontrolünde olduğu imajından kurtulmak için’ KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın örgüt yönetimine Halkın Demokratik Kardeşliği (HDK) isimli yeni bir yapılanmaya gidilmesi talimatı verdiği ileri sürüldü. Haberde, “HDK'nin 36 farklı yapılanmadan meydana geleceği ve bu yapı içerisinde aşırı sol örgütlerin de bir araya getirilmesinin hedeflendiği tespit edildi” denilerek HDK’nin KCK’den farklı üst çatı partisi olmasının amaçlandığı, bunun için Kandil’de eğitimlere başlandığı, sızmaların önüne geçmek için ise HDK üyeleri hakkındaki bilgilerin özel bir kurye ile Kandil’e iletildiği iddia edildi.

Haberin devamı...

‘Güneşe tükürmeye kalkan yüzüne tükürür’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, Habertürk ve Bugün gazetesinin kendilerine ilişkin yaptığı haberleri kınadı. Açıklamada, HDK’nin gücünü ve örgütlülüğünü halktan aldığını belirtilerek, “Karanlık güçler bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelidir” denildi.

HDK Yürütme Kurulu, 6 Mart günü Habertürk ve Bugün gazetelerinde "Deşifre olan KCK'nin yerine HDK kuruluyor" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı. HDK'nin açılımının Halkların Demokratik Kongresi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Manşetten ve sürmanşetten verilen haberlerin kaynağı gösterilmiyordu. Ancak her zaman yapıldığı gibi, ‘istihbarat kaynaklı’ olduğu söyleniyordu. Yani polis kaynaklı ve manipülatif amaçlı bir haber yapılmış ve HDK’yi karalamak için harekete geçilmiştir” denildi. Açıklamada, yapılan manipülatif haberlerden sonra nelerin gelişeceğinin bilindiği belirtilerek, “Söz konusu haberde her ne kadar ‘Halkın Demokratik Kardeşliği’ ismi kullanılmış ise de kısaltılmış hali ‘HDK’ olan ve ‘solu da kapsayacak bir yapılanma’ gibi tanımlamalarla Halkların Demokratik Kongresi, kısa adıyla HDK’nin hedef gösterilmek istendiğini biliyoruz. Adı geçen gazeteleri kınıyoruz. Kirli oyunların unsuru olan bu gazeteleri protesto ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Afrika halklarının “Güneşe tükürmeye kalkan yüzüne tükürür” sözü hatırlatılarak, HDK’nin gücünü ve kararlılığını halktan aldığının altı çizildi. Açıklamada, HDK’nin açık ve aleni şekilde halka dayanarak örgütlenme yaptığına işaret edilerek, “HDK gücünü, işçi ve emekçilerden, aydınlardan, sanatçılardan, kadınlardan, gençlerden, LBGT bireylerden, çevresine, doğaya ve yaşama sahip çıkan köylülerden, inkar edilen ve yok sayılan tüm halklardan ve tüm inanç mensuplarından almaktadır” denildi.

Açıklamada, 12 Haziran genel seçimlerine “Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku” olarak katılan ve 36 milletvekili çıkaran güçlerin, seçimlerden sonra yeni bileşenlerle daha da güçlü bir adım atarak HDK’yi kurduğu belirtilerek, HDK’nin, Türkiye’nin 81 ilinde il, ilçelerinde ise ilçe meclisleri kurarak her geçen gün büyüdüğü vurgulandı. Açıklamada, “AKP hükümetini, barış, emek, özgürlük ve eşitlik düşmanlarını tedirgin eden budur. Aynı zamanda bir siyasi parti kurma girişimi içinde olan HDK, sömürü ve baskıdan beslenenleri tedirgin etmekte ve bu durum bizi daha da umutlandırmaktadır” denildi.

Açıklamada, HDK’ye yönelik saldırıların HDK’yi daha da güçlendireceği vurgulanarak şunlar kaydedildi: “HDK hakkında bilinmezlikler yaratmak, şaibe uyandırmak, çeşitli senaryolar üreterek itibarsızlaştırma çabası içinde olmak beyhudedir. Karanlık güçler bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelidir. Aksine bu tür hesaplar HDK’yi daha da güçlü kılacak, karşılaşacağı oyun ve entrikalar karşısında bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.