1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta Tefecilik Operasyonu
Hayvanlar İçin Yem BIRAKILDI

Hayvanlar İçin Yem BIRAKILDI

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem bıraktı.

A+A-

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem bıraktı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde son günlerde etkili olan Sibirya soğukları, yaban hayatı da olumsuz etkiledi.

Özellikle geceleri hava ısısının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye ulaştığı 2 bin 800 rakımdaki Allah-u Ekber Dağları Milli parklar bölgesinde, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için çalışmalar başlatıldı.
Kars İl Su ve Orman İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince, Allah-u Ekber Dağları Milli parklar bölgesindeki Kızılçubuk mevkiine, yaklaşık 200 kilogram, sakatat ve kemik bırakıldı.
Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi Müdür vekili Yusuf Üstündağ, havaların aşırı soğuk olması ve bu sene kış’ın erken gelmesiyle birlikte yaban hayatı için çalışma başlattıklarını belirterek,”Yaban hayvanlarının insanların yaşam ortamlarına daha da yaklaşıp, besin aramasını, bir insan hayvan çatışmasını engellemek için, hayvanların doğal koşullarında beslenebilmesi amacıyla yemleme faaliyetinde bulunmaktayız” dedi.
Üstündağ, bundan sonra yalnız Milli parklar alanı değil, Kars ve Sarıkamış’ta yaban hayvanların yaşadığı her yere, sakatat ve kuşlar içinde arpa, buğday bırakılacağını sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.