Hayvan Hakları Savunucuları Karsta

Hayvan Hakları Savunucuları Kars'ta

Hayvan hakları savunucuları, Kars'ta belediyeye ait hayvan barınağını ziyaret etti.

A+A-

Hayvan hakları savunucuları, Kars’ta belediyeye ait "hayvan barınağı"nı ziyaret etti.

Barınak yetkililerinden hayvanların sağlık durumları ve bakımları hakkında bilgi alan hayvan hakları savunucuları, hayvanların özgür ve bakımlı olduklarını fakat çok eksiğin bulunduğunu söyledi.

Kars’ta hayvanlara karşı şiddet uygulandığı yönünde kendilerine bilgi geldiğini ifade eden Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER) Başkanı Belkıs Biçer, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Sözcüsü Şule Bayhan ile Kars’a gelerek barınakta ki hayvanları gözlemledi.

Barınak’taki eksiklikler hakkında yetkililerden bilgiler alan dernek üyeleri, bu eksikliklerin çözümü için belediye ve valilik ile görüşeceklerini kaydettiler. Kars’taki barınak için iyi şeyler duymadıklarını, o nedenle gelip görmek istediklerini ifade eden üyeler, barınakta ki köpeklerin bakımlı, özgür ve mutlu olduklarını gördüklerini ve kendilerinin de mutlu olduklarını vurguladılar.

Biçer; “Biz barınakta ki hayvanların çok mutsuz olduklarını tahmin ediyorduk ama gördük ki hayvanlar mutlu. Kars’tan bize çok sayıda olumsuz şikâyet geldi. Gelip yerinde görmek istedik ve gördük ki barınakta ki hayvanlar gayet mutlu ve özgür. Barınak çalışanları da hayvanlara karşı gayet duyarlılar. Barınağın durumu da iyi fakat eksiğinin fazla olduğunu gördük. İlaç, iğne ve tedavi amaçlı uygulamalarda eksiklik var. Kısırlaştırma olmadığı için hayvanlar kontrol altına alınamıyor. Bu eksiklikleri belirleyerek belediye ve valilik ile görüşerek çözeceğiz. Burada da kısırlaştırma uygulanamıyor. Bizim asıl amacımız hayvanları kısırlaştırarak kontrol altına almaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.