1. HABERLER

  2. Hayata Döndü 15 Bin Kişi DOYDU
Hayata Döndü 15 Bin Kişi DOYDU

Hayata Döndü 15 Bin Kişi DOYDU

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, 8 ay önce beyin kanaması geçirdi ve 8 gün yoğun bakımda kaldı. Sağlığına kavuşan Kızıl, 15 bin kişinin katıldığı bir yemek verdi.

A+A-

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, 8 ay önce beyin kanaması geçirdi ve 8 gün yoğun bakımda kaldı. Sağlığına kavuşan Kızıl, 15 bin kişinin katıldığı bir yemek verdi.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, 26 Ekim 2010 tarihinde beyin kanaması geçirdi.

8 gün yoğun bakımda kalan Kızıl, yaşam mücadelesini kazandı. Başkan’ı tedavi süresince özellikle Şanlıurfa Suruçlu hemşerileri kendisini bir an olsun yalnız bırakmadı.

Sağlığına kavuşan Kızıl, dün, kendisine destek olan hemşerilerine Gaziantep Erikçe Kent Ormanı’nda verdiği yemekle teşekkür etti. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yemek ise Güneydoğu’daki en büyük yemek organizasyonu olarak kabul edildi.

Vatan gazetesinin haberine göre Kızıl, bu organizasyona bir hafta önce karar verdiğini söyleyerek, şöyle anlattı: “Ben Urfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya geldim. Ancak Gaziantep’te yaşayan ve burada düzenini kuran yaklaşık 370 bin Urfalı’dan biriyim. Hemşerilerimin duaları sayesinde sağlığıma kavuştum. Beni ziyaret eden ya da beni arayan kişileri teker teker gezmeye kalksam bir yıl sürerdi. Bu yüzden böyle bir yemek organize etmeye karar verdim.

Bir hafta önce akrabalarıma yemek verdim. Bu yemekte, 15 bin kişilik yemek vermek istediğimi söyledim. Akrabalarım ise Gaziantep’te yaşayan her Urfalı’yı ziyaret etti. Her aileden en az bir kişinin katılmasını istedik. Böylece 15 bin kişinin gelmesini sağladık. Önümüzde seçimler olduğu için de siyasilerin yemeğe katılmamasını rica ettik. Sadece hükümeti temsilen Devlet Bakanı Hüseyin Çelik’i davet ettik Ayrıca valimiz ve belediye başkanlarımız davet edildi.”

Organizasyondan sorumlu Hüseyin Öge, “Daha önce kan davası barışma yemeği düzenlemiştik, ona 8 bin kişi katılmıştı. Bu iki katı oldu. Urfa’daki 10 lokantanın ustası ile anlaşıldı. 100 kişilik ekip yemekleri hazırlayıp pişirdi. 60 garson da servisten sorumlu oldu. 200 süt kuzusunu önceden aldık. Kasaplar tarafından kesildi ve sonra zırh çektik” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.