1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kobane Davası'nda Karar Ertelendi.. Demirtaş'ın Tutukluluğu İncelenecek!
Hava Kuvvetlerinde 100. Yıl İKRAMİYESİ

Hava Kuvvetlerinde 100. Yıl İKRAMİYESİ

Hükümete geniş yetkiler verdiği için eleştirilen KHK düzenlemesinin içinde Hava Kuvvetleri personeli için mali düzenleme olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Hükümete geniş yetkiler verdiği için eleştirilen KHK düzenlemesinin içinde Hava Kuvvetleri personeli için mali düzenleme olduğu ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırılan ve hükümete 6 ay süreyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren kanunda, TSK Personel Kanunu’nun yer almasının nedeni anlaşıldı.

KHK yetkisini ilk kez askerlerle ilgili kullanacak olan hükümet, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 100. yılı nedeniyle askerlere yönelik mali düzenleme yapacak.Bir kabine üyesinin doğruladığı bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 100. yılı nedeniyle komutanlık mensuplarını ödüllendirmek için “ikramiye” verilecek ve “ek tazminat miktarları” artırılacak.

Bu arada Meclis Genel Kurulu’nda kanununun görüşmelerinde muhalefen, hükümetin TSK üzerinde gizli bir operasyon gerçekleştireceği endişesini dile getirdi. Söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “TSK Personel Kanunu’yla ilgili hüküm var, bunun içerisinde yeni ordu kurma, sınır fiziki güvenlik sistemiyle ilgili şeyler var mı? Daha önce düzenlemeden ‘çıkaracağız’ dediniz ama çıkarmadınız. ‘Özlük hakları, mali bir şey vereceğiz, ayıp olur, söylemeyelim’ dediniz komisyonda. Bu konuda gerçekten bir açıklama yapabilir misiniz? Yoksa çünkü resen emeklilikle beraber o zaman mahkeme kararıyla dönen üç tane generalin de resen emekliliğe mi sevk edileceği gibi sorular geliyor aklımıza” sorularını yöneltti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, “İnşallah bu ülke yeni bir ordu kurma ihtiyacını duymaz, Türkiye o sıkıntılara girmez. Bizim ne ordu kurma işimiz var ne böyle bir düşüncemiz var ne özel bir uygulama ihtiyacımız var” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.