HAS Parti'de Kongre YAPILDI

HAS Parti'de Kongre YAPILDI

HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak genel başkanlığa seçildi.

A+A-
Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak genel başkanlığa seçildi.
HAS Parti'nin Ankara Atatürk Spor Salonu'nda başlayan kongre sona erdi.
HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak genel başkanlığa seçildi.
Haberin Öncesi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinin ilk olağan kongresinde yaptığı konuşmada “Has Parti’yi” niye kurduklarını hedeflerini anlatırken, HAS Parti’nin tanımını da yaptı. Kurtulmuş, muhalefet partilerinin liderlerini sert bir dille eleştirirken, “Biz, sağcı solcu, muhafazakar parti olmayacağız. Biz halkın partisi olacağız. Biz siyasi yelpazeye karşıyız” dedi.

Siyasetin merkezi olmak için yola çıkan HAS Parti’nin 1. Olağan Kongresi Ankara Atatürk Spor Salonu’nda başladı. Kongre’nin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Kurtulmuş sözlerine teşekkür ile başladı. Kurtulmuş Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiğini ve 28 gün gibi kısa bir sürede HAS Parti’yi örgütleyip kongreyi yapar hale getirdiklerini kaydetti. Türkiye’de bu hızın ilk kez yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, salonda bulunanlara “yoldaş, gönüldaş" diye seslendi.

Halkın Sesi Partisi’ne niçin ihtiyaç olduğunu anlatan Kurtulmuş, öncelikle Türkiye sosyolojisinin yeni bir siyasete ihtiyacı olduğunu vurgulayarak siyaseti kavgalardan ayak oyunlarından karşı tarafı yok etmekten ibaret sayan siyaset tarzlarını çöp tenekesine atacaklarını söyledi. Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Ertelenen özgürlük ve demokrasi talepleri Halkın Sesi Partisi’ne duyulan ihtiyacı arttırdı. Siyaset hangi sorunları konuşursa onları eskitiyor çöpe atıyor. Kürtlerin sorunları diyorsunuz. Başörtüsü diyorsunuz… Ertelenen talepler halkı sıkıyor. Herkes eşit yurttaş olmak istiyor öyle değil mi? Bu talep ertelenemez. 8 yıldır iktidarda olanlar ve onlara kayıkçı kavgası ile destek olan muhalefet bu sorunu çözemediği için halkın sesi partisine ihtiyaç var. İşte bunun için has partiye ihtiyaç var.“

-KİTABIN ORTASINDAN KONUŞACAĞIZ-
Kurtulmuş aslında halkın sesi partisinin kurulmuş bir parti olduğunu kendilerinin sadece bunu resmiyete dönüştürdüklerini belirterek “ete kemiğe dönüştürüyoruz” dedi. Siyasi üsluplarının mevcut siyasi partilerin üslubundan çok farklı olacağını ifade eden kurtulmuş, “Üslubumuz derleyici toparlayıcı olacak. Bütünleştiren tarzda konuşacağız. Kitabın ortasından konuşacak ama asla ve asla yapmayacağımız şeyleri söylemeyerek programımızı milletin önüne koyacağız“ diye konuştu. Bugüne kadar mevcut siyasete ikif1arklı üslup kullanıldığını öne süren kurtulmuş özellikle sert eleştirilerini CHP’ye yöneltti. Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Biri CHP’nin ittihat terakkiden miras alarak getirttiği toplumu adam etme anlayışındaki siyaset tarzıdır. Bunlar tepeden inme bir şekilde 150 senedir bu topraklarda memleketi yöneteceklerini zanneden bir gruptur. Bir de milletten oy alıp Ankara’da yerli ve küresel egemenlerin önünde boyun eğerler. Bu tür siyaset yapanlardan ‘siyaset hizmet yarışıdır’ diye duyarsınız. Siyaset milletin sesine tercüman olma işidir. Siyaset emanettir vekalettir. Sadece ve sadece halkın temsilidir. Yıllardır Ankara’da Karagöz Hacivat oyunu oynarlar. Sesleri Ankara’ya gelmeden duvarlara çarpar dönerler.”

-ERBAKAN’A GÖNDERME-
Kurtulmuş isim vermeden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’a, “Has Parti ne beni ne de kurucu kurulundaki herhangi birinin partisi değildir” sözleri ile eleştiri getirerek, “Has Parti bir azınlığın bir avuç seçkinliğin partisi değildir. Bütün dünyanın mazlumların sömürülenlerin partisidir” diye konuştu.
Partinin hiç kimsenin şahsi malı olmayacağını vurgulayan Kurtulmuş, “Bizi bir araya getiren unsur ortak sözümüzdür. Başka siyasi geleneklerden gelen arkadaşlarımız var. Ama burası süpermarket değildir. Hepimiz milletin ortak türküsünü söylüyor, milletin ortak taleplerini dile getiriyoruz” dedi.

-SİYASİ YELPAZEYE KARŞIYIZ-
Numan Kurtulmuş has partiyi tarif ederken siyasi yelpazelere karşı olduklarını söyledi ve Has Parti’yi şu cümlelerle ifade etti:

“Çocukluğumdan beri siyasi yelpaze diye duyarım. Benim çocukluğumda Solcu Müslümanlarla, Sağcı Hıristiyanlar Lübnan’la savaşırlardı. Sağ-sol, ilerici-gerici, muhafazakar-milliyetçi gibi tanımlar milleti bölerek kolay siyaset yapmak için uydurulmuştur. Türkiye’nin hangi meselesini ele alsan korku psikolojisi ile konuşacaksın. ‘CHP yaptırmıyor’ diyeceksin. CHP’de ‘Bu AKP var ya yaşam tarzımızı tehdit ediyor’ diyecek. Yok öyle siz yelpazenizi istediğiniz taraftan sallarsanız bu millet yelpaze lafını bir daha yutmayacaktır. Biz sağcı solcu muhafazakar parti olmayacağız. Biz halkın partisi olacağız. Biz siyasi yelpazeye karşıyız.”

-PİR SULTAN’IN SÖZLERİ-
Kurtulmuş iktidar ve muhalefet partilerini eleştirirken Pir Sultan Abdal’ın “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” sözlerini kullandı. Referandumda alınan yüzde 58 ile yüzde 42’nin üzerinden hesap yaptıklarını dile getiren Kurtulmuş, “Kimi 42’yi paylaşamıyor. Kimi de 58’i anlamıyor. Bizim hesabımız yüzde 100’ün üzerinden bir hesaptır. Biz halkın sesinin yolunu açmaya çalışan insanlar olarak bize bırakılan dar alanda siyaset yapmak için sırasını bekleyen insanlar gibi yapmıyoruz. CHP ve MHP’nin yaptığı gibi ‘acaba sıra bize ne zaman gelir. Egemenler bize ne zaman siyaset yolu açar’ diye beklemiyoruz. Biz sahrede rol beklemiyoruz. Bu oyunu değiştirmek için de siyaset yapmıyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.