1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars 'İl Genel Meclisi'nde Kriz.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti
Harakani Kültür Merkezinde KONFERANS

Harakani Kültür Merkezi'nde KONFERANS

Kars Evliya Camii bahçesinde bulunan Harakani Kültür Merkezi'nde, 'Selçuklu ve Osmanlılarda Gençlik Organizasyonları ve Fütüvvet' konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Kars Evliya Camii bahçesinde bulunan Harakani Kültür Merkezi'nde, 'Selçuklu ve Osmanlılarda Gençlik Organizasyonları ve Fütüvvet' konulu konferans düzenlendi.

Kars Evliya Camii bahçesinde bulunan Harakani Kültür Merkezi'nde, 'Selçuklu ve Osmanlılarda Gençlik Organizasyonları ve Fütüvvet' konulu konferans düzenlendi. Şehit Ebu'l Hasan Harakani Derneği Başkanı Yavuz Uzgur, "Bir milletin en önemli unsuru, İnanç irade üstün ahlak ve sıfatlarla donatılmış sorumluluk duygusuna sahip genç neslidir. Gençliğin olumlu davranışları bir toplumun yaşadığı güzelliklerdir." dedi.

Kars Şehit Ebu'l Hasan Harakani Derneği tarafından organize edilen konferans, Süleymaniye Cami İmamı Ayhan Mansız'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını Şehit Ebu'l Hasan Harakani Derneği Başkanı Yavuz Uzgur yaptı. Dernek Başkanı Uzgur, "Bizler bir toplum hayatı yaşıyoruz, bu toplum hayatı içerisinde yaşayanlar, tecrübe, yaş ve değişik kabiliyetler açısından oldukça farklıdırlar. Cemiyet içerisinde bulunan her toplumun kendisine has özel görevi ve mevkisi vardır. Toplum içindeki gençleri önemsemek, onları anlamak, onların kabiliyetlerini, iradelerini ve heyecanlarını, ilme, irfana, tefekküre, sanata hülasa faydalı sonuçlara yönlendirmek gerekir." dedi.

"YAŞANAN SIKINTILARIN ARKASINDA İHMAL EDİLMİŞ GENÇ NESİLLER VARDIR"

Lisanımızda genç kelimesinin, esas itibari ile hazine demek olduğunu da aktaran Uzgur, "Bu hazine akil planında mekandan mekansızlığa kadar uzanan bilebilme yeteneği his planında ise yüksek duygulara sahip olabilme yeteneği ve kabiliyetidir. Bu bakımdan gençler, Doğruya güzele ve iyiliklere yönlendirilmelidirler. Bir milletin en önemli unsuru, İnanç irade üstün ahlak ve sıfatlarla donatılmış sorumluluk duygusuna sahip genç neslidir. Gençliğin olumlu davranışları bir toplumun yaşadığı güzelliklerdir. Yaşanan sıkıntıların arkasında ise ihmal edilmiş genç nesiller vardır. Büyük medeniyetimizin geçmişine baktığımızda, bu medeniyeti kuranların ve bu yolda mücadele verenlerin çoğunlukta gençler olduklarını görmekteyiz." dedi.

Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü, Eş ise batının bilgi ürettiğini, bilgiyi kullandığını ve bilgi ile sömürdüğünü bunun yanı sıra batının artık çocuk yapmadığına onun yerine kedi köpek beslediğine değinerek başladığı konuşmasında, çocuk üretmeyen batının bizlerin çocukları üzerine projeler ürettiğinin altını çizdi. Eş daha sonra, bu gün gençlerimizi korumak ve yetiştirmek için yapılan çalışmaların sonradan çıkma olmadığını geçmişe dayanan kökleri olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.