1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roboski Anmasına İzin Verilmedi
Hanefi Avcı'ya 52 Yıl HAPİS İSTEMİ

Hanefi Avcı'ya 52 Yıl HAPİS İSTEMİ

Devrimci Karargah örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame onaylandı.

A+A-
Devrimci Karargah örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame onaylandı.
Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan iddianamede, Eskişehir eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması", "Yargı görevini yapanı etkileme", "Gizliliğin ihlali", "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak", "Terör örgütü mensuplarına bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 22.5 yıldan 52 yıla kadar hapsi istendi.
İddianamede sanık olarak yer alan Avcı'nın eşi Şenay Avcı hakkında ise "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması taşınması ve bulundurulması" suçlarından 7.5 yıldan 12.5 yıla kadar hapis istenirken, aralarında Necdet Kılıç'ın da bulunduğu 20 sanığın ise 7.5 yıldan 38 yıla kadar hapsi talep edildi.
İddianamede örgütün tarihçesi, örgütün amacı, örgütün stratejisi, silahlı yapılanması, cephe yapılanması başlıkları altında anlatılan örgütün, "Devam etmekte olan Ergenekon soruşturmasını etkilemek ve demokratikleşme reformlarını sabote etmeyi amaçladığı kanaatine varılmıştır" denildi.
Avcı'nın ofisinde yapılan aramalarda 225 adet telefon dinlemelerine ait kayıtlar olduğunun belirtildiği iddianamede, "sanıklardan Necdet Kılıç hakkında soruşturma yürütülürken Eskişehir eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın yazdığı"Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabın 500. Sayfasında Nejdet Kılıç'in ismi ve kullanmış olduğu telefon numarası alenen yazılarak teknik takipte olduğu yönünde ikazda bulunulmuştur" denildi.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün kabul edilen iddianamede, Avcı'nın söz konusu kitabı yazması nedeniyle şüpheli Kılıç'ın teknik takipten haberi olduğu ve çevresini de takip edildiklerine ilişkin bilgilendirildiğinin tespit edildiği anlatıldı.
İstanbul 12. Ağır Ceza mahkemesi tarafından onaylanan iddianamede yer alan 22 sanığın yargılanmasına 13 Nisan 2011 de başlayacak ve 15 Nisan 2011 de devam edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.