1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ulusal Ve Yerel Medya Temsilcileri İslam Bilim Tarihi Müzesi’ni Gezdi
Hamsinin Kilosu 1 Liraya DÜŞTÜ

Hamsinin Kilosu 1 Liraya DÜŞTÜ

40 yıllık balıkçı 50 yaşındaki Hilmi Şengül’ün gece teknesiyle tuttuğu 1 ton hamsi, kasalara konulmadan tekneden satışa sunuldu.

A+A-
Zonguldak'ta gece denize açılan ve teknesiyle bir ton hamsi yakalayan balıkçı, yakaladığı balıkları kilosu 1 liraya satınca teknenin önünde uzun kuyruklar oluştu.
Bugün İstanbul Balık Hali'nde kilosu 5 lira olan hamsi 1 liradan satılınca Zonguldaklılar 4- 5 kilo gelen poşet dolusu hamsi ile evlerinin yolunu tuttu.
 
40 yıllık balıkçı 50 yaşındaki Hilmi Şengül’ün gece teknesiyle tuttuğu 1 ton hamsi, kasalara konulmadan tekneden satışa sunuldu. Normalde 5 liraya satılan hamsinin kilosunun 1 liraya satıldığını duyanlar, Zonguldak Limanı’na akın etti. Teknenin önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, poşet poşet hamsi aldı. 4- 5 kilo gelen bir poşet hamsiye 5 lira ödeyenler, ucuz hamsi almanın keyfi ile evlerinin yolunu tuttu.
 
Hamsinin en bol dönemi olduğunu belirten Hilmi Şengül, “Hamsi bol olunca, vatandaşa da ucuza satıyoruz. Halka ucuz balık yedirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.