1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Halkevleri 80. Yılını Şenlikle KUTLADI
Halkevleri 80. Yılını Şenlikle KUTLADI

Halkevleri 80. Yılını Şenlikle KUTLADI

Halkevleri, 80. yılını binlerce kişinin katıldığı 'Özgürlük ve Demokrasi için Kuşaklar Söylüyor, İstanbul Buluşuyor' şenliğiyle kutladı.

A+A-

Halkevleri, 80. yılını binlerce kişinin katıldığı "Özgürlük ve Demokrasi için Kuşaklar Söylüyor, İstanbul Buluşuyor" şenliğiyle kutladı.

Halkevleri, 80. yılını Sinan Erdem Spor Salonu'nda "Özgürlük ve Demokrasi için Kuşaklar Söylüyor, İstanbul Buluşuyor" başlıklı şenlikle kutladı. Şenliğe binlerce kişi katılırken, salonda yer bulunmadığı için içeriye giremeyenler ise, spor salonunun dışında şarkı söyleyerek, halay çekti. Spor salonunun dışında dev bir "Halkevleri 80 yaşında" pankartı asılırken, salonun içinde ise, "Halkın hakları var", "Parasız eğitim parasız sağlık insanca yaşam güvenceli iş istiyoruz alacağız" pankartları asıldı.

Şenlikte, Anadolu Ateşi, Yavuz Bingöl ve Halkevleri Çocuk Korosu, Agire Jiyan ve Diyarbakır Sur Belediyesi Gençlik Korosu, Yeni Türkü ve Şevval Sam, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Bulutsuzluk Özlemi, Hayko Cepkin, Volkan Konak ve Melike Demirağ sahne aldı. Şenliğin finalini diğer sanatçılarla birlikte Edip Akbayram yaptı. Şenlikte, şairler Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Ali Özgür Özkarcı, Gonca Özmen, Altay Öktem, Deniz Durukan ve oyuncular Turgay Tanülkü ve Altan Gördüm şiirler okudu.

Şenlikte kısa bir konuşma yapan Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, salona gelen binlerce kişinin, baskılara karşı bir cevap olduğunu söyledi. 80. yılını kutlayan Halkevleri'nin bundan sonra da mücadele edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.