1. HABERLER

  2. Halk İradesini Meclis'e YANSITACAKTIR
Halk İradesini Meclis'e YANSITACAKTIR

Halk İradesini Meclis'e YANSITACAKTIR

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Digor ve Dağpınar Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 2. Yayla Şenlikleri'ne katıldı.

A+A-
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Digor ve Dağpınar Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 2. Yayla Şenlikleri'ne katıldı.

HALK İRADESİNİ MECLİS'E YANSITACAKTIR
Digor ve Dağpınar Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 2. Yayla Şenlikleri'nde konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, seçim barajı olsun olmasın Kürt halkının iradesini Meclis'e yansıtacağını söyledi.
Digor İlçe Belediyesi ve Dağpınar Belde Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 2. Yayla Şenlikleri Dağpınar Yaylası'nda gerçekleştirildi. Şenliğe, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, İl Genel Meclis üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, düzenlemiş oldukları yayla şenliklerini tutuklu bulunan arkadaşlarına adadıklarını kaydetti. Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, "Böylesi çatışmaların yoğunlukta olduğu bir süreçte ölülere işkence yapıldığı bir dönemde Digor gibi bir yerde konuşmakta zorluk çekiyorum. Ama şu anda inanıyorum ki özgürlük ateşi gün geçtikçe artacaktır. Önümüzdeki seçimde Kürt halkının iradesi seçime yansıyacaktır. AKP'ye eğer yüreğiniz varsa seçim barajını yüzde 50'ye çıkarın diyeceğiz" dedi. Üçer, seçim barajı olsun olmasın Kürt halkının iradesinin büyük çoğunluğunu meclise yansıtacağını söyledi.
Konuşmalardan sonra yerel sanatçıların sahne almasıyla şenliğe katılanlar halay çekti.
Haberin Devamı..
KÜRT HALKININ VE BDP’NİN MUHATABI ERDOGAN DEĞİLDİR
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, “Bu saatten sonra asıl Kürt halkının muhatabı Erdoğan değildir, partimizin muhatabı da Erdoğan değildir.” dedi.
BDP Kars İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Üçer, “Son birkaç yıldır artık ayyuka çıkmış durumda mahkemeler hukuki karar vermiyor siyasi kararlar veriyor. Mahkemelerin dosyaları artık adalet saraylarında değil AKP binalarında, AKP genel merkezinde oluşturuluyor ve mahkemelere talimat ediliyor. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Biz bu hukuksuzluğa karşı milyonların örgütlü gücünün temsilcisi olarak gereken demokratik mücadelemizi de vereceğiz.” diye konuştu.


Gazetecilerin “Başbakanın parti liderleriyle görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Üçer, şöyle cevap verdi: “Erdoğan’ın bu konularla ilgili partimize yönelik tutumlarını farklı dönemlerde gözlemledik. Partimize karşı çok saygısız tutumlarına da halk çok farklı platformlarda tanık oldu. Aslında partimize yönelik böylesi dışlayıcı bir tutumu Erdoğan’ın hiçbir sorunu çözmek istemediğinin en bariz göstergesidir. Milyonlara karşı kayıtsız ve lakayt duran başbakanı bu tutumu ile kınıyoruz. Bu saatten sonra asıl Kürt halkının muhatabı Erdoğan değildir, partimizin muhatabı Erdoğan değildir. Erdoğan adam gibi bir başbakan olmadığı müddetçe bizim Erdoğan’ı da muhatap almamız söz konusu değildir.”
Başbakan’ın BDP ve MHP’yi birbirine benzetmesini de değerlendiren Üçer, şöyle konuştu: “Bunun böyle olmadığı herkesçe bilinmektedir. Bizim başka hiçbir partiyle bir sorunumuz yoktur. Şuanda iktidarda olan AKP’nin kendisidir. Kirli savaş ortamından rant sağlayanda kendileridir. Kendi çocuklarına sermayeler oluşturanlarda kendileridir. Başbakan kendisi bile bu yoğunlaştırmaya çalıştığı savaş ortamında yoksul bir ailenin çocuğu olarak gelmiş olduğu siyaset arenasında şuan dünyanın en zengin başbakanları arasında yer almaktadır. Bu savaş ortamından en büyük nemayı sağlayan kişilerden biriside kendisidir. Böylesi bir ithamını biz çok düzeysiz ve haksız buluyoruz.”
HABUR’DAN GELİŞLER DÜNYAYA VE TÜRKİYE KAMUOYUNA VERİLEN EN BARIŞÇIL MESAJ
Üçer, bir gazetecinin “Habur’dan gelen grubu mahkeme süreci bekliyor. Bu konuda ki değerlendirmeleriniz nelerdir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Habur’dan gelişlerin dünyaya ve Türkiye kamuoyuna verilen en barışçıl mesaj olduğunu ifade etmek lazım. Ama bu sorunun gerçekten çözülmesi için silahlarını bile bırakıp barış için kendinden fedakarlıkta bulunan kişilerin böylesi baskılara maruz kalması hem vicdansızlıktır hem de bu sorunun çözülmek istenmediğinin göstergesidir. Umuyoruz böyle bir uygulamadan vazgeçilir ve 30 yıldır savaşılan güç PKK ise eğer bu savaşın sonlandırılması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için savaştıkları güç PKK ile bir şekilde savaşın sona erdirilmesi içinde görüşmeler yapılır diye umuyoruz.”
BDP, Kars İl Başkanı İdris Ağbaba da, “Ülkemizde çatışmalı bir süreç yaşanıyor. Buna yönelik ülke genelinde çağrılar var. Bu çağrılara bir destek, bir katkıda biz sunmak istedik. İlimizde uzun bir süredir yaşanan hukuksuzluklar var. Partimize yönelik, sivil toplum örgütlerine yönelik, öğretmenlerimize, öğrencilerimize yönelik bir yönelim var.” diye konuştu.
“Silahların sustuğu, siyasetin önünü açıldığı bir ortamın sağlanması için görev almaya hazır olduğumuzu kamuoyuna duyururuz” diyen Ağbaba daha sonra şunları söyledi: “Her türlü operasyonlar durmalı, PKK eylemsizlik kararı almalıdır. Kürt sorununun çözüme kavuşması ve ülke insanlarımızın birlikte ve barış ortamında yaşamasını sağlamak için, çözümünde etkin rol alacak bütün dinamikler sürece müdahil edilmelidir. Hükümeti, muhalefet partilerini, TBMM'yi ve devletin tüm kurumlarını Kürt meselesinin demokratik çözümünün anayasal zeminini hazırlama sürecini başlatmak için eksiksiz bir irade koymaya, Kürt meselesinin çözümünde tüm tarafları ve dinamikleri yok sayan yaklaşımlardan vazgeçmeye davet ediyoruz. Bizler atılacak olan bu adımların Türkiye de barışa giden yolu açacağını, kardeşlik duygularını güçlendireceğini, güzel ve aydınlık yarınların yakınlaştıracağını düşünüyor, herkesi gerekli duyarlılığa davet ediyoruz.”
BDP İl Başkanlığında ki toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.