1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Selim’de Biyogaz Tesisleri’nin Uygulanabilirliği İçin Fizibilite Raporu
Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu SERGİSİ

Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu SERGİSİ

Kars Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl sonu sergisi Vali Ahmet Kara'nın katıldığı törenle açıldı.

A+A-

Kars Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl sonu sergisi Vali Ahmet Kara'nın katıldığı törenle açıldı. Vali Kara, bu kurslarda üretilen el emeği, göz nuru ürünleri ekonomiye kazandıramadıkların dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

CHA'nın haberinde, Emeğin dünyanın her tarafında dünyevi ve uhrevi, ilahi ve beşeri bütün sistemler tarafından kutsal sayılmış bir iş gücü olduğunu vurgulayan Vali Kara, "Şimdi birbirinden çok güzel el emeği örnekler göreceğiz. Çünkü meslek hayatımda bu en çok sevdiğim şeylerden biridir. Bu biçki-dikiş yada nakış-dikiş kurslarının sonunda elde edilen ürünlerin sergisini açmak oldu. Ama en üzüldüğüm şeylerden biri de bu sergileri yıllardır yapılıyor, yapıyoruz ama bu ürünleri hiçbir şekilde devamlı üretime ve pazarlamaya dönüştüremiyoruz." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Nihal Yiğen ise kendi standlarında bulunan 'Kırk Yama' işlemelerinin tarihini anlattı. Yiğen, "Kırk yama Selçuklular zamanından itibaren elinde kalan ürünleri fakirlik amacıyla değerlendirmeyle başlayan bu kültürümüz bugüne kadar gelmiş bulunmakta. Bunu Kırk Yama altında kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Atıl durumundaki malzemeleri kalıplarla çalışarak çeşitli ürünler çıkarıyoruz. Yapım aşamasında karton kalıplarımıza şekilleri çiziyoruz. Milimetrik çalışıyoruz. Kesinlikle dikiş paylarını kullanarak katarak içine kumaşlarımızın yatırıp bunları dikiş paylarıyla keserek ayarlamalarının arkasından kalıpları birleştirerek ürünlerimizi oluşturuyoruz. Yorganlama tekniği ile birlikte elyaflama tekniğini uyguluyoruz. İstediğiniz her ürünü çıkarabiliyoruz, yorgan olabilir, seccade olabilir, örtü olabilir, yelek kıyafet, ipek yorganları, masa örtüleri aklınıza gelebilecek her şey yapabiliyoruz." dedi.

Bu arada açılışa Vali Ahmet Kara'nın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz Karadağ, Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve diğer kurum amirleriyle kursiyerler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.