1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KKTC 33 Yaşında
Halep Katliamı Kurbanları UĞURLANDI

Halep Katliamı Kurbanları UĞURLANDI

Suriye'nin Halep şehrinde geçtiğimiz gün katledilen 21 Kürt yüzbinlerce kişinin katıldığı dev bir cenaze töreniyle toprağa verildi. Törende Baas rejimine öfke hakimdi.

A+A-

Suriye’nin Halep şehrinde geçtiğimiz gün katledilen 21 Kürt yüzbinlerce kişinin katıldığı dev bir cenaze töreniyle toprağa verildi. Törende Baas rejimine öfke hakimdi.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, Halep şehrinin Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şeyh Maksut mahallesi Perşembe günü akşam saatlerinde Suriye rejimine ait savaş uçakları tarafından bombalandı. Semtin Maruf Camii çevresinin hedef alındığı saldırıda 21 Kürt can verdi.

Dün sabah saatlerinde Afrin’e yüzlerce araçlık bir konvoyla getirilen cenazeler için büyük bir tören düzenlendi. Yüzbinlerce kişinin katıldığı törende sık sık “Şehit Namırın” sloganları atılırken Baas rejimine de büyük öfke vardı. 8’i çocuk 21 cenaze Afrin’deki Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kürt Yüksek Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Xarip Huso katliamı kınayarak, Baas rejiminin bütün halklara karşı katliam politikaları yürüttüğünü belirtti. Huso, saldırılara karşı tepkilerini arttıracaklarını belirterek halktan da kurumlarına sahip çıkmasını ve kenetlenmelerini istedi.

Cenaze töreninin ardından Afrin Kültür Merkezi önünde büyük bir taziye çadırı açıldı. Burada katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları üç gün boyunca taziyeleri kabul edecek.

Katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

1-Emîne Îbrahîm Elî (12) Bênê Köyü

2-Yasemîn Îbrahîm Emer (15) Berbenê Köyü

3-Egît Mennan Mehemed (24) Bexşê Köyü

4-Emîne Mehemet Hesen (37) Basuta Köyü

5-Evdo Tofan Mehemed (23) Kelîbo Köyü

6-Nebî Heysem Huso (11) Kurtkulak Köyü

7-Suzan İbrahîm Cemîl Berbenê Köyü

8-Mehemet Nur Lokman Elî (5) Rajo Beldesi

9-Remezan Ednan İbeş (20) Çolak Köyü

10-Şêrîn Mesut Nesan (5) Xilnêr Köyü

11-Ciwan Mesut Nesan (6) Xilnêr Köyü

12-Tolay Bedir Nesan (3) Xilnêr Köyü

13-Mistefa Mehemed Mistefa (18) Xilnêr Köyü

14-Elî Mehemed Mistefa (23) Xilnêr Köyü

15-Sewlî Mehemed Elîko Cindirêsê Beldesi

16-Nede Nîdal Mamo (5) Cindirêsê Beldesi

17-Nîzar Yasîn Mamo (31) Diroqliyo Köyü

18-Lokman Kemal Elî (38) Rajo Beldesi

19-Fetum Mistefa Mistefa (50) Xilnêr Köyü

20-Cîhad Erebiya (37) Suriye’nin İdlib kenti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.