1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dicle Üniversitesi Rektörü Tutuklandı
Hakkari Saldırılarına Sendika BAKIŞI

Hakkari Saldırılarına Sendika BAKIŞI

Kars'ta şubesi bulunan işçi ve memur sendikalarının temsilcileri Hakkari saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kars'ta şubesi bulunan işçi ve memur sendikalarının temsilcileri Hakkari saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN ACİL BARIŞA İHTİYACI VAR!

Eğitim Sen Kars şubesi, “Artık Yeter! Çocuklarımızın Ölmesini İstemiyoruz! Türkiye’nin Acil Barışa İhtiyacı var!” dedi.

Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit, Hakkari Çukurca’da dün yaşanan saldırı sonrası açıklamada bulundu.

Koçyiğit, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır süren çatışmalar sonucunda her gün gençlerimiz hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Son olarak bugün sabah saatlerinde Hakkâri Çukurca’da meydana gelen çatışma sonucunda 26 askerin yaşamını yitirmesi ve 22 askerin yaralanması hepimizi üzüntüye boğmuştur. Eğitim Sen Kars Şubesi olarak öncelikle yaşamlarını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı ve geride kalanlara sabır diliyoruz.

Son günlerde yoğunlaşan çatışmalarda yaşananlar, otuz yıldır Türkiye’nin kanayan yarası olan Kürt sorununda siyasi iktidarların bütün söylediklerinin bir anlamı olmadığını göstermiştir. Son dönemde özellikle Başbakan ve kimi hükümet yetkilileri tarafından daha fazla kan ve gözyaşı dökmekten başka bir anlamı olmayan açıklamalar yapılması, savaş dilinin barış dilinden daha baskın hale gelmesinin bedelini, bu ülkenin daha hayatının baharında olan gençleri yaşamları ile ödemektedir.

Hakkari’de yaşananlar, bugüne kadar yaşadığımız acıları daha da derinleştirmiş, Türkiye’nin dört bir yanındaki ocaklara düşen ateş hepimizin yüreklerini dağlamıştır. Yaşamlarının baharında olan, aileleri yoksulluğun pençesinde ayakta kalma savaşı veren gençlerimiz, yine arkalarında gözü yaşlı analar, eşler ve çocuklar bırakmıştır. Yaşanan acılara artık yeter denilmeli, yıllardır akan kan ve gözyaşları artık dinmelidir. Yoksul emekçi halkımız ve onların çocukları daha ne kadar bedel ödeyecektir.

AKP hükümeti bir taraftan tüm halkın barış ve akan kanın durması yönündeki talepleri görmezden gelirken, yaşanan ölümleri arttırmak, savaşı büyütmek için elinden geleni yapmaktadır. Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere, böylesi dönemlerde daha sorumlu davranması gereken siyasilerin attıkları savaş çığlıkları, tüm ülke için daha fazla ölüm, daha fazla acı ve gözyaşından başka bir anlam taşımamaktadır. Ancak nedense acılar hep yoksul halkın kapısını çalmakta, ateş sadece düştüğü yeri yakmaktadır.

Yeter Artık, Kimse Ölmesin

Türkiye’nin yıllardır yaşadığı bu acıları yaşamasının öncelikli sorumlusu olan siyasilerin daha fazla savaş ve şiddet çığlıkları karşısında “artık kimse ölmesin” talebinin daha yüksek sesle dillendirilmesinin ve barışı savunmak için somut adımlar atılmasının zamanı gelmiştir. Yaşanan acılara son verilmesi için, gençlerimizin hayatının baharında ölmesine daha fazla seyirci kalamayız, kalmamalıyız. Türkiye’nin bugün için en acil ihtiyacı daha fazla kan ve gözyaşı dökülmesi değil, acil olarak barışın tesis edilmesidir.

Yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında silinmesi zor, derin izler bırakan bu acıların artık son bulmasını istiyoruz. Türkiye bugüne kadar savaşın bedelini en ağır şekilde ödemiştir. Türkiye’de yaşayan farklı milliyetlerden halklar yıllardır barışa büyük bir özlem duymakta, acılara ve akan kana son verilmesi için artık somut adımların atılmasını beklemektedir. Bugün savaş çığırtkanlığı yapanlar, yaşanan savaş ortamından ekonomik ve siyasi rant elde etmek isteyenlerden başkası değildir. İntikam çığlıklarının, savaşların ve bombaların sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiği ve çözümsüzlüğü dayattığını bugüne kadar yaşanan deneyimler üzerinden görmek mümkündür.

Eğitim Sen Kars Şubesi olarak son dönemde yaşanan acı gelişmelerden duyduğumuz üzüntü ve endişeyi dile getiriyor, uzun süredir devam eden çatışmalarda yaşamlarını kaybeden gençlerimizin ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Savaşın değil, demokratik, barışçıl çözüm yollarının gündem olması için herkesin sağduyulu olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Özellikle siyasilerin toplumda karşılıklı kin, nefret ve düşmanlık duygularını pekiştirecek açıklamalar yapmak yerine, barış ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi için somut atmalarını bekliyor, artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz!”

Haberin devamı...

SENDİKALAR ŞEHİTLER İÇİN MEYDANLARDA

Kars’ta Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği, Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği, Türk Eğitim-Sen, Türs Sağlık-Sen, Türk Haber-Sen, Türk Yerel Hizmet Sen, Türk Diyanet Sen tarafından Hakkari saldırılarını kınayan ortak bir protestolu basın açıklaması yapıldı.

Faikbey Caddesi üzerinde bulunan at heykeli önünde bir araya gelen protestocu gurup, polisin almış olduğu yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde, dün Hakkari Çukurca’da PKK’nın saldırısı sonucu şehit olan 24 asker için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular.

Grup adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Türk Haber Sen Kars Şube Başkanı Kemal Erginbay, “Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetliyoruz. Ancak, terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyiz. Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Terör sorununun, Kürt sorunu olarak tanımlanmasıyla başlayan, açılım safsatasıyla devam eden süreçte, Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur Olayı, yapılan hataların üzerine adeta tüy dikti. Yüreğimizi yakan son saldırıların tam da Habur faciasının ikinci yılına denk gelmesi manidar. Habur’un mimarları acaba mesajı aldılar mı? Yetkililerin “terör hep vardı” diye kendilerini savunacaklarını çok iyi biliyoruz. Milletimizin bir kısmının buna inanacağını da görüyoruz. Biz de “hayır; terör hep yoktu. Asılsız demeçlerinizle, verdiğiniz tavizlerle, mücadeleden vazgeçip, müzakereye soyunarak teröriste cesaret verdiniz. Milleti teröriste karşı savunmasız bıraktınız ve terörü siz hortlattınız.“ dedi.

MİLLİ BİRLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

Merkezi Kars’ta bulunan Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği Genel Başkanı Murat Şanlı, Hakkari’deki saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Milli birliğimizi kimse bozamaz” dedi.

KARA VE HAVA HAREKÂTI TERÖR BİTENE KADAR SÜRMELİDİR

Memur-Sen Kars İl Başkanlığından yapılan basın açıklamasında Memur-Sen Kars il Başkanı Muğdet Karadağ, kara ve hava harekâtı terör bitene kadar sürmesi gerektiğini savundu.

Açıklama kısaca: “Türkiye’nin başına bela olmak adına, bütün kirli odaklarla işbirliği içinde olan taşeron terör örgütü, son çırpınışlarından birini daha yaparak, yüreklerimizi yaktı. Bu duygu ve düşüncelerle Memur-Sen ailesi olarak, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.