1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaç KHK Çıkarıldı.. Tam Liste
Hacı Zengin Sonsuzluğa UĞURLANDI

Hacı Zengin Sonsuzluğa UĞURLANDI

A+A-

Newroz kutlamalarında gaz bombaları ve polis müdahalesi sonucunda hayatını kaybeden BDP Arnavutköy İlçe Yöneticisi Hacı Zengin, kitlesel bir yürüyüşün ardından toprağa verildi.

İstanbul’da polisin sert müdahalesi sonrası hayatını kaybeden Hacı Zengin toprağa verildi. Cenazenin alınmasının ardından BDP Arnavutköy İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen anmada BDP, ÖDP, Halkevleri, ESP ve TKP temsilcileri de birer konuşma yaptılar.

Adli Tıp’ta uzun bekleyişe tepki
Sabah erken saatlerde Hacı Zengin’in ailesi, yakınları be BDP’liler Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu önünde bir araya geldi. Burada 11.00’de verileceği söylenen Zengin’in cenazesinin saat 14.30’da verilmesi büyük gerginlik yaratırken, kısa süreli olaylar meydana geldi.

Bu arada Adli Tıp önünde çekim yapmak isteyen ana akım medya çalışanları dünkü haberler dolayısıyla kitlenin tepkisiyle karşılaştı.

Kışanak: “Zengin'in kafasında ve vücudunda darp izleri var”
Adli Tıp’ta cenazenin alınmasının ardından BDP Arnavutköy İlçe Başkanlığı önünde bir anma töreni gerçekleştirildi. Burada yapılan anmada BDP, ÖDP, Halkevleri, ESP ve TKP temsilcileri birer konuşma gerçekleştirdi.

Sık sık, "Katil Erdoğan, "Faşist AKP", "Hacı Zengin ölümsüzdür", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Şehit na mırın" sloganlarının atıldığı anmada ilk olarak BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak söz aldı.

İlk sözü alan BDP Eş Genel Başkanı ve Milletvekili Gülten Kışanak, Hacı Zengin Adli Tıp kurumuna dahi gitmeden ‘zaten astımı vardı yönetici de değildi’ diyen İstanbul Valisine tepki gösterdi.

Adli Tıp Kurumu’nun baskı altına alınmaya çalışıldığını belirten Kışanak, ilk bulgulara göre Zengin’in kafasında ve vücudunda darp izleri olduğunu dile getirdi.

Zengin’in AKP’nin talimatıyla öldürüldüğünü belirten Kışanak, Hacı Zengin’in mücadelesini büyütmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

“Ölümün sorumlusu AKP’dir”
Kışanak’ın ardından konuşan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, yaşanan ölümlerin sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu söyledi. Bahar geldiği için sevinemez olduklarını belirten Taş, “Ölümler olmasın, barış ve diyalog yeniden başlasın” diye konuştu.

Alper Taş’ın ardından söz alan ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 2012 Newroz’unda yaşananların AKP’nin zulüm ve saldırganlığı olduğunu ifade etti. Her şeye rağmen bahara ulaşacaklarını belirten Yüksekdağ, Hacı Zengin’in baharın kapısını açtığını dile getirdi.

“Direnişin tek temsilcisi ezilenlerdir”
Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol ise yaptığı konuşmada, direnişin tek temsilcinin ezilenler olduğunu dile getirdi. AKP’nin polisiyle, copuyla, gazıyla, ordusuyla saldırmasının bir anlamı olmadığını belirten Birol, tarihin yazıcısının ezilen halklar olduğunu söyledi. Kürtlerin ve Türklerin eşit özgür bir ülke kurabileceğini belirten Birol, zaferin direnenlerin olacağını dile getirdi.

“Diz çöktüremediniz boyun eğeceksiniz”
TKP MK üyesi Mehmet Kuzulugil ise, Bundan 20 yıl önce Lice’de, Şırnak’ta, Hakkâri’de, Batman’da, tanklar ve topların evleri hedef aldığını hatırlattı. Bundan 20 yıl önce yaşanan bu katliamlarda dönemin yalan makinelerinin çalışarak, devletin halkına savaş açmadığını, sanki kimsenin taranmadığını, kimsenin katliamlarda öldürülmediğini yazdığını söyledi.

Yalan makinelerinin halklar hak istediğinde terörden söz ettiğini belirten Kuzulugil, dün bir büyük kışkırtmanın daha yaşandığını dile getirdi. AKP’nin Newroz 18 Mart’ta değil 21 Mart’ta kutlanılır dediğini belirten Kuzulugil şöyle konuştu: “Buna karşın halklar, ‘Newroz sizin söylediğiniz zaman da değil halklar istediği zaman kutlanılır’ dedi. Bundan 20 yıl öncede Kürt halkı aynı sözleri söyledi. 20 yıl öncede Newzroz’da halklar Cizre’de, Amed’de, Şırnak’ta, Hakkâri’de toplara, tüfeklere karşın ‘Newroz Newzroz’da kutlanır’ dedi.”

20 yıldır halka diz çöktürülemediğini belirten Kuzulugil, halka diz çöktüremeyenlerin halkın önünde boyun eğmesi gerektiğini ifade etti.

Kuzulugil’in ardından BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Blok Milletvekili Levent Tüzel’de birer konuşma gerçekleştirerek, Hacı Zengin’in öldürülmesine karşı tepkilerini dile getirdi.

Daha sonra buradan yapılan uzun bir yürüyüşün ardından Zengin'in cenazesi toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.