Haber Yapan Gazeteci TUTUKLANDI

Haber Yapan Gazeteci TUTUKLANDI

Pozantı Cezaevi'ndeki tecavüz skandalını ortaya çıkartan DİHA muhabiri Özlem Ağuş, 21 kişiyle birlikte tutuklandı.

A+A-

Geçtiğimiz gün "KCK" kapsamında gözaltına alınan ve Pozantı Cezaevi'ndeki tecavüz skandalını ortaya çıkartan DİHA muhabiri Özlem Ağuş, aralarında BDP MYK Üyesi Mihdi Aslan'ın da bulunduğu 21 kişiyle birlikte tutuklandı.

ANF'nin haberine göre, Adana'da 6 Mart günü DİHA bürosu, BDP İl ve ilçe örgütleri, Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği ile birçok kurum ve eve düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan ve adliyeye getirildikten sonra savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen14 kişinin daha işlemleri tamamlandı. Mahkeme işlemlerinin ardından Diha muhbiri Özlem Ağuş ile birlikte BDP Adana İl Yöneticisi Abdulkerim Aslan, Sarıhamzalı Mahalle Temsilciliği Sözcüsü Ali Yasak, Hürriyet Mahallesi Temsilciliği Sözcüsü Faik Batur, Dağlıoğlu Mahallesi Temsilciliği Sözcüsü Behçet Akdeniz, BDP Adana İl Yöneticisi Hakkı Kuru, BDP Seyhan İlçe Yöneticisi Asmin Tümür, BDP Adana İl eskil Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç, MKM çalışanı Ahmet Coşkun ve Suat Günbey ile soyadı öğrenilemeyen Sadrettin, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiaları ile tutuklandı. Ayşe Aykal, Newroz Şendul, Hülya Dağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde savcılığa çıkarılan 11 kişiden Şemsa Akın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; BDP MYK Üyesi Mihdi Aslan, BDP İl Genel Meclis Üyesi Şefik Özbey, BDP Ceyhan İlçe Başkanı Hüseyin Oğaç, BDP İl Saymanı Zülküf Tezkorkmaz, İl Sayman Yardımcısı Sadreddin Argın, BDP Adana İl Başkan Yardımcısı Refik Bayav, BDP İl Yöneticisi Fatma Çatıkaş, Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Aslan, Yardımcısı Adil Yalçın ve yöneticisi Mehmet Dündar aynı gerekçeyle tutuklandı.

Bu arada Diha muhabiri Ağuş’un yaptığı haberler ve bağlandığı canlı yayınlardan dolayı tutuklandığı öğrenildi. Tutuklanan kadınlar Karataş Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, erkekler ise Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Diyarbakır'da 13 tutuklama
Diyarbakır'da ise Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden 13’ü “yasadışı örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklandı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında BDP Diyarbakır Siyaset Akademisi faaliyetleri içinde bulundukları iddia edilerek gözaltına alınan 21 kişiden 3'ü emniyette bırakılırken, işlemleri tamamlanan 18’i Diyarbakır Adliyesi’ne getirilmişti. Gizlilik kararı bulunan soruşturma kapsamında 4 savcı tarafından ifadeleri alınan 18 kişiden Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhalı hamile olduğu için adli kontrol ile serbest bırakılmıştı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden 13’ü "yasadışı örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklanırken, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan erkekler Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülürken, kadınlar ise Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

İstanbul'da 4 kişi tutuklandı
İstanbul'da özel yetkili savcılık tarafından "KCK" adı altında yürütülen operasyonlar kapsamında Bayrampaşa İlçesi’nde yapılan kazı sonucunda 13 kilo patlayıcı bulunduğu ileri sürülmüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği talimatıyla gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Erol Ş., Burhan Ç., Kerem A. ve Yahya P. tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi işlemlerin ardından Erol Ş., Burhan Ç., Kerem A. ve Yahya P.’nin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan 4 kişi Metris Cezaevi’ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.