1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Teog Sonuçları Açıklandı
Güvenlik Duvarını YIKTILAR

"Güvenlik Duvarı"nı YIKTILAR

İspanyol inşaat işçisinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un 'güvenlik duvarı'nı aştığı bildirildi.

A+A-

İspanyol inşaat işçisinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un "güvenlik duvarı"nı aştığı bildirildi.

İspanyol Alfredo Arias'ın (37) "yakaladığı açık" sayesinde, bir Facebook kullanıcısının hesap bilgilerine kolayca erişilebildiği ve bu kişi adına mesaj gönderilebildiği belirtildi.

Bilgisayar kullanmayı kendi kendine öğrendiğini ifade eden Arias, yaptığı açıklamada, "Açığı tesadüfen bulduğunu" vurguladı.

Arias, Facebook'un mesaj bölümündeki açık sayesinde bilgisayarla ilgili çok az bilgi sahibi bir kişinin bile, bu bölümü kullanarak başka hesaplara elektronik posta gönderebileceğini açıkladı.

Alfredo Arias, "El internauta de Leon" adlı ağ günlüğünde güvenlik duvarını nasıl aştığını ayrıntılı şekilde anlattı.

"Bu, çok basit. Bir internet sayfası oluşturmayı bilmek yeterli" ifadesini kullanan Arias, Sanayi Bakanlığına bağlı Ulusal İletişim Teknolojileri Kurumunu cumartesi günü bilgilendirdiğini de belirtti.

Kurumun sözcüsü de yaptığı açıklamada, sorunun bildirilmesinden sonra bir mesaj yayımlayarak kullanıcıların uyarıldığını ve durumun Facebook yetkililerine iletildiğini açıkladı

İlgili Teknoloji Haberleri

SAHTE POSTALARA DİKKAT

İnternet üzerinde çok sayıda dolandırıcılık ve sahtekarlık yöntemi mevcut. Bunların başında ise, tabii ki e-postalarla yapılan dolandırıcılık girişimleri geliyor.

Peki ama en çok kullanılan e-posta tuzaklarını hiç merak ettiniz mi?

İşte interneti işgal eden, en popüler 3 e-posta tuzağı:

Online siparişler: Örneğin Adobe’un CS4 yazılımının lisansı e-postanıza geldi. Ancak hemen aldanmayın. Spammer’ların en çok denediği yöntemlerden biri paralı yazılımların ücretsiz lisansını veriyor gibi görünmek.

Sahte para cezaları: Trafikte ceza yediğinize dair size gelen mail’lere de aldırış etmeyin. Bu şekilde cezasını öğrenmek isteyen kullanıcıları hedefleyen birçok spam mail bulunuyor.

Çalışan adresler için test: Daha çok bir yazılımın veya oyunun güncelleme bahanesiyle ortaya çıkan bir spam türü. Mail adresinizi doğrulamanızı isteyen bu tür spam’lerden de uzak durmanız gerekiyor.

TELEFONUNUZ SUYA DÜŞERSE

Suya düşen cebinizi sakın kurutma makinesiyle kurutmayın, onun yerine bu sihirli çözümü uygulayın.

Cep telefonlarınızın veya hassas elektronik cihazlarınızın üzerine su döküldüğü, ya da suya düştüğü olmuştur. Bu durumda çoğu kullanıcı, cihazı saç kurutma makinesine tutmak gibi yanlış çözümlere başvurabiliyor. Böyle bir çözüm, nemi daha derinlere iterek işi kötüleştirebiliyor.

İşte cep telefonunuz veya elektronik cihazınız ıslandığında onu kurtarmak için yapabilecekleriniz...

Öncelikle suda duran telefonu hemen sudan çıkartın. Ne kadar çabuk çıkartırsanız, o kadar çok kurtarma şansınız var. Şimdi cihazınızın pilini çıkartın. Kapatarak zaman kaybetmeyin ve pili olabildiğince çabuk çıkartın.

Küçük bir tornavidayla birkaç parçayı sökün. Ancak kuruduğunda geri toplayabileceğinizden emin olun. "Soğuk" modda bile olsa saç kurutma makinesi kullanmayın. Bu, cihazınızı geçici olarak onarabilir ancak ileride derinlere giden nemin oksitlenme yol açarak cihazın bozulmasına yol açabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.