1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ahmet Türk, Adaylık Başvurusunu Geri Çektiğini Açıkladı
Gürsel Tekinin İstifası Kabul EDİLDİ

Gürsel Tekin'in İstifası Kabul EDİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasını kabul etti.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, CHP'den istifa ettiği ve bu konudaki dilekçesini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğu iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısından yaptığı yazılı açıklamada Tekin'in istifasının kabul edildiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in istifasını kabul etti. Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra gazetecilerin Tekin’in istifasına ilişkin soruları üzerine, yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğunu belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in MYK’dan ayrılma kararının geçerli olduğunu ve istifasının kabul edildiğini vurguladı.

Haberin Öncesi...

CHP'de Gürsel Tekin'in istifa iddiaları henüz netlik kazanmadan bir istifa iddiası daha gündeme geldi. Buna göre CHP’nin ikinci kadın genel sekreteri İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in de kısa bir süre önce başlayan MYK toplantısı’na istifa kararıyla girdiği ileri sürüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in dün sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa dilekçesini verdiği ileri sürüldü.

Hürriyet’in haberine göre, CHP kulislerinden alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu ve Tekin dün, Genel Başkanlık makamında yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Tekin’in MYK’daki bazı isimler ile son dönemde il kongrelerinde ismi geçen bazı partililere yönelik eleştirilerde bulunarak “Ben onlarla aynı MYK’da bulunmayı, aynı yönetim anlayışıyla hareket etmeyi kabullenemiyorum” diyerek istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu’na sunduğu ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun ise istifayı kabul etmediği belirtiliyor.

Şimdi gözler önümüzdeki saatte toplanacak MYK toplantısına çevrildi. Genel Merkez’de Tekin’in MYK’ya katılması ve istifasını geri alması yönünde görüşmeler başladı. Tekin’in ise odasını kapayarak genel merkezden ayrılmaya hazırlandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.