1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'a 'Hayvan Pazarı' Yapıldı
Gürcistana Giriş Çıkışlar KİMLİKLE

Gürcistan'a Giriş Çıkışlar 'KİMLİK'LE

Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş çıkışların 10 Aralık'tan itibaren pasaporta gerek kalmadan kimlikle gerçekleşecek.

A+A-

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş çıkışların 10 Aralık'tan itibaren pasaporta gerek kalmadan kimlikle gerçekleşeceğini söyledi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Valilik'te düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Gürcistan arasındaki 1996 tarihli vize anlaşmasına eklenen ve iki ülke arasında kimlikle geçişleri öngören protokolün 10 Aralık'tan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen faksla kimlikle geçişlerin netlik kazandığını söyleyen Vali Tekmen, Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan tarafından 15 yıl önce yapılan vize kolaylığı ile ilgili protokolün 10 Ekim 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı 22 Ekim 2011 tarihinde resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Bunu Gürcü tarafının da deklare ettiğini ifade eden Vali Tekmen, "Biz de bugün buradan tüm Türkiye'ye duyuruyoruz. Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı ile Posof Türkgözü Sınır Kapısı'ndan 10 Aralık 2011 tarihi itibariyle kimlikle geçişlerimiz başlayacaktır. Bu protokolle iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri daha da iyiye gidecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sonra ikinci ülke olarak kimlikle giriş yapacağımız ülke Gürcistan'dır. Vize ile geçiş süreleri her iki ülke vatandaşı içinde 90 gündür. Araçla giriş yapacaklar için yine pasaport gereklidir. Kimlikle geçen bir kişi oradan da başka bir ülkeye kimlikle geçmesi söz konusu değildir. Kimlikle geçişler sadede 2 ülke için geçerlidir. Vize uygulamasının başlamasıyla 2 ülke arasında gidiş çıkışların dahada artacağı kanaatindeyim" dedi.

Öte yandan, Türkgözü Sınır Kapısı'ndan 2011 yılı Ocak ve Aralık ayları içerisinde 44 bin 736 kişi giriş yaparken, 50 bin 448 kişi çıkış yaptı. Türkgözü Sınır Kapısı'ndan günlük ortalama giriş çıkış yapan sayısı ise 277 olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum