1. HABERLER

  2. Gürcistan'ın NATO Üyeliğine YEŞİL IŞIK
Gürcistan'ın NATO Üyeliğine YEŞİL IŞIK

Gürcistan'ın NATO Üyeliğine YEŞİL IŞIK

Gürcistan'a giden NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Rasmussen, burada yaptığı konuşmada Gürcis

A+A-
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a giden NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Rasmussen, burada yaptığı konuşmada Gürcistan'ın NATO üyesi olacağını açıkladı.
Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Rasmussen'in Gürcistan'da olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Siz bizim NATO'ya olan desteğimize güvenmelisiniz. Biz de sizin toprak bütünlüğümüzü korumamız konusunda desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.
Rasmussen ise konuşmasında, Gürcistan'ın NATO üyeliğine değinerek, "NATO 2008'de almış olduğu kararın arkasında. Gürcistan tüm kriterleri karşıladığı takdirde NATO üyesi olacak. Biz de bu kriterleri uygulamanızda yardımcı olacağız" şeklinde konuştu. Tiflis'te NATO ofisi açmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Genel Sekreter, bunun yeni bir işbirliği anlamına geldiğini söyledi. Afganistan'da mayın patlaması sonucu ölen 4 Gürcü askerin ailelerine de başsağlığı dileyen Rasmussen, Gürcü askerlerin Afganistan'ın Kabil ve Helmand bölgelerinde önemli işler yaptığını vurguladı. Rasmussen, "Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Ve Rusya'ya 2008'de imzalanan anlaşmaya uymaları için çağrıda bulunuyoruz" dedi. Rusya ve NATO arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Rasmussen, "Rusya'yla güvenlik, Afganistan, terör, uyuşturucu ve korsanlık gibi konularda işbirliğini geliştirmeliyiz. Bu durum Rusya'nın Gürcistan ile yaşadığı tansiyonun düşmesini de sağlayacaktır" diye konuştu.
NATO'nun 2008 yılında Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirdiği zirvede Ukrayna ve Gürcistan'ın ittifaka dahil edilme kararı alınmış ancak Almanya ve Fransa buna karşı çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.