1. HABERLER

  2. BDP'ye Saldıran 3 Kişi YAKALANDI
Gürbüz Çapan Kars'a HAYIR İçin Geldi

Gürbüz Çapan Kars'a HAYIR İçin Geldi

İstanbul Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, referandumunda 'hayır' kampanyası başlatmak için memleketi Kars'a geldi.

A+A-
İstanbul Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, referandumunda ’hayır’ kampanyası başlatmak için memleketi Kars’a geldi.
Çapan, "Tayyip Erdoğan sahte kabadayı edasıyla ’darbecilerle hesaplaşacağız’ gibi bir tabir kullanıyor. Onu yiyen bazı eski solcular-solucanlarda sanki 12 Eylül’le hesaplaşılacakmış gibi algılıyorlar." dedi.
Ergenekon soruşturmasında aylarca tutuklu kalan Çapan, referanduma hayır kampanyası başlatmak için memleketi Kars’a geldi. Çapan’ı Kars Havaalanında Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Aşık Şenlik Belde Belediye Başkanı Mülazım Karaçay, CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir ve çok sayıda Karslı karşıladı.


Çapan burada gazetecilere yaptığı açıklamada,Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde ’evet’çiler ve ’hayır"cılar diye ikiye bölündüğünü söyledi. Çapan şöyle konuştu: "Evet’çilerin 12 Eylül ile hesaplaşacağız diye yaygara yapmalarına karşıyım. Biz 12 Eylül’ün yenilen tarafıyız. Mağdur olan tarafı ise MHP’lilerdir. Çünkü MHP’lilere 12 Eylül’de aynı fikirdeydiler. İkisi de Amerika güdümünde çalışmaktaydılar. Oysa biz Amerikan emperyalizmine ve sömüren sınıflara karşıydık. Topyekun bir cephe kurmuştuk. Sosyalizmi kuracaktık. Ama beceremedik ve yenildik. Tayyip Erdoğan sahte kabadayı edasıyla hesaplaşacağız gibi bir tabir kullanıyor. Onu yiyen bazı eski solcular, solucanlarda sanki 12 Eylülle hesaplanılacakmış gibi algılıyorlar ama öğle değil. 12 Eylül ile hesaplaşmak ancak şöyle olabilir. 12 Eylül suçları insanlık suçları olarak tarif edilirdi. Zaman aşımı kaldırılırdı. Bizde elbette ki "Evet" oyu verirdik. Ama numara yapıyorlar. Ele geçiremedikleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu var. Bu kurumu tasfiye etmek istiyorlar. Bunun yanı sıra Cumhuriyetin son kurumlarını da ele geçirmek istiyorlar. Yapılan şeyler bunlardır ve bunları anlatmak için memleketim Kars’a geldim. Babamıza, halamıza, teyzemize ve hemşehrilerimize dilimizin döndüğünce bunları anlatmaya çalışacağız. Bu nedenle Karslılardan bu yalancı ve sahtekarlara topyekun ’Hayır’ demelerini istiyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
5 Yorum