1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ATV'de Kürtçe Konuşmaya Sansür
Gülün Yurtdışı Gezileri İptal EDİLDİ

Gül'ün Yurtdışı Gezileri İptal EDİLDİ

Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün geçici olarak taburcu olmasına izin verildi.

A+A-

Geçirdiği kulak rahatsızlığı nedeniyle 4 gündür Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün geçici olarak taburcu olmasına izin verildi. Gül'ün iki ay boyunca planlanan tüm yurtdışı gezileri iptal edildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü programının ardından ilaç tedavisi ve testlerine devam edilmesi için hastaneye geri döneceğini bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün iki kulağında da iç kulak kaynaklı rahatsızlık nedeniyle Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tedavi altına alındığı hatırlatıldı.

Gül'ün durumunda, hastanedeki tedavi süreci içeresinde her geçen gün iyileşme gözlendiği belirtilen açıklamada, Gül'ün bu sabah yapılan son tetkiklerinde sınırlı olarak günlük aktivitelerine başlaması ve geçici olarak hastaneden ayrılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Açıklama şunlar kaydedildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, bugünkü programının ardından ilaç tedavisi ve testlerine devam edilebilmesi için hastanemize geri dönecek ve burada izlenmeye devam edilecektir.

Kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza bir süre başta uçak seyahati olmak üzere işitme fonksiyonlarına zarar verebilecek aktivitelerden uzak durmaları tavsiye edilmiştir, tedavisi ve izlemi sürecektir.''

Yurtdışı gezileri iptal

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, doktorların iki ay uçağa binmemesini tavsiye etmesi üzerine, Eylül ve Ekim aylarındaki yurt dışı ziyaretlerini iptal etti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi ve tetkikleri yürüten doktorları, kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için iki ay uçak seyahati yapmaması tavsiyesinde bulundu.

Gül de doktorların tavsiyesine uyarak, Eylül ve Ekim ayında yurt dışına yapacağı ziyaretleri iptal etti.

Akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştükten sonra hastaneye dönecek Gül, Türkiye'nin önde gelen kulak burun boğaz uzmanlarından oluşan bir heyet tarafından muayene edilecek. Bu arada, yarın toplanması öngörülen Milli Güvenlik Kurulu'nun, toplantı yapıp yapmayacağı da henüz netlik kazanmadı.

Başbakan ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.

Hastanede yaklaşık bir saat kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.