1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız’dan Perder’e Şefkat Plaketi
Gülün Görev Süresi DEĞİŞMEYECEK

Gül'ün Görev Süresi DEĞİŞMEYECEK

AKP'den Elitaş, 'Cumhurbaşkanı seçildiğinde yürürlükte olan yasa ne ise o süre kadar görev yapar' diyerek Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin beş yıla düşürülmeyeceğini açıkladı.

A+A-

AKP'den Elitaş, "Cumhurbaşkanı seçildiğinde yürürlükte olan yasa ne ise o süre kadar görev yapar" diyerek Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin beş yıla düşürülmeyeceğini açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanı seçildiğinde yürürlükte olan yasa ne ise o süre kadar görev yapar" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi tartışmalarına açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanının görev süresinin beş yıl olduğunu, yasal düzenleme yapılmaması halinde Gül'ün görevinin sona ereceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Elitaş, Akşam gazetesinin haberine göre, şunları söyledi:"Anayasa değişikliğiyle milletvekilliği genel seçimlerini beş yıldan dört yıla indirildi. Ancak bu düzenleme de bir sonraki seçim için geçerliydi. Buna rağmen, biz bir yılımızdan feragat ettik ve seçimleri erkene çektik. Seçimleri 12 Haziran 2011'e çekerek erken seçim yaptık.

Cumhurbaşkanı'nın görev süresini de anayasa değişikliğiyle yedi yıldan beş yıla indirdik. Ama bu düzenleme de bir sonraki cumhurbaşkanının görev süresi için geçerli. Cumhurbaşkanı seçildiğinde yürürlükte olan yasa ne ise o süre kadar görev yapar. Cumhurbaşkanı Gül seçildiğinde görev süresinin yedi yıl olmasını öngören Anayasa hükmü vardı. Bu yüzden yedi yıl görev yapacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.