1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Gültan Kışanak, Bu Anayasa Zor GEÇER
Gültan Kışanak, Bu Anayasa Zor GEÇER

Gültan Kışanak, Bu Anayasa Zor GEÇER

Iğdır'da halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Roboski'de yaşanan katliamın sorumlularının Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olduğunu belirtti.

A+A-

Iğdır'da halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Roboski'de yaşanan katliamın sorumlularının Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olduğunu belirtti.

Serhat bölgesinde başladığı gezisini sürdüren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Iğdır'da halka seslendi. Sabah saatlerinde Doğubayazıt'tan yola çıkan Kışanak ve beraberinde bulunan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP MYK üyesi Cihan Sincar, BDP Iğdır İl Başkanı Salih Tikiz, Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, Doğubayazıt Belediye Başkanvekili Ermem Müftüoğlu, Halfeli Belediye Başkanı Ömer Aksoy, BDP PM üyesi Orhan Artunç'un da aralarında bulunduğu kitle ilk olarak kent merkezinde tur attı.

Sonra BDP İl binası önüne gelen BDP'lileri binlerce kişi karşıladı. Burada konuşan BDP Iğdır İl Başkanı Salih Tikiz, Kürt halkının geçmiş hükümetler gibi AKP'ye de gereken dersi vereceğini kaydetti. Daha sonra konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Iğdır halkının hiçbir zaman AKP zulmüne boğun eğmediğini belirterek, bugün de sisteme gereken cevabı verdiğini dile getirdi. Buldan, halkın duruşunu selamlayarak, halktan mücadelesini yükseltmesini istedi.

'AKP'nin yalanları Kürt halkına sökmeyecektir'

Son olarak halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Türkiye demokrasisinin seçilmişleri cezaevine attığını belirterek, tutuklu bulunan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'e selam yollayarak konuşmasına başladı. Kışanak, "Kürt halkı dili, onuru, kültürü ve kimliği için verdiği mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Tarihte hiçbir diktatörlük ebedi olmamıştır. AKP hükümeti de yok olmaya mahkumdur" dedi. Gerçek barış yolunun bir arada yaşayan halkların duruşuna saygı duymakla geçtiğini belirten Kışanak, Kürtlerin özgürlüğünün Türkiye'nin özgürlüğü olduğunu kaydetti. Demokratik Özerliğin tüm halkların güvencesi olduğunu belirten Kışanak, "AKP'nin yalanları Kürtlere sökmeyecektir. Roboski'de yaşanan katliamın sorumluları Başbakan ve Genelkurmay Başkanıdır. ABD ve İsrail ile işbirliği yapan AKP hükümeti Roboski katliamını Türk halkı adına yaptığını belirtiyor. Türk halkının bu duruma isyan etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kışanak'ın konuşmasından sonra BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, polisin yoğun kamera çekimine tepki göstererek, "Biz sizin tankınız topunuzdan korkmadık. İki kameranızdan hiç korkmayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kışanak ve beraberindekiler, belediyeyi ziyaret ettikten sonra Kars'a hareket etti.

Haberin Devamı

GÜLTAN KIŞANAK KARS'TA

Serhat bölgesinde başladığı gezisini sürdüren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak,  Kars’ta BDP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP MYK üyesi Cihan Sincar, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, BDP PM üyesi Orhan Artunç’un da aralarında bulunduğu grup Digor yolunda yüzlerce partili tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

Buradan yüzlerce aracın katıldığı konvoyla şehir merkezine gelen Gültan Kışanak, beraberindekilerle birlikte BDP Kars İl Binasına geçtiler. Burada partilerle bir araya gelen Kışanak, Kars'taki ilgiden dolayı partililere teşekkür etti.

Kışanak ve beraberindekiler daha sonra araç konvoyu eşliğinde Kars’tan ayrılarak Erzurum’a hareket ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum