1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Maltepe'de Sayım Bitmiyor!
Güler, İdris Naim Şahini ARATIR MI?

Güler, İdris Naim Şahin'i ARATIR MI?

İçişleri Bakanlığı görevini yürüten İdris Naim Şahin yerine Muammer Güler atandı.

A+A-

1 Mayıs kutlamalarına yapılan müdahaleler ile isminin duyulmasını sağlayan Muammer Güler'in atanması, Şahin'in sözleri ile, Güler'in ise uygulamaları ile aynı şeye hizmet ettiği yorumlarına neden oldu.

Günlerdir kulislerde tartışılan kabine değişikliği dün Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklamayla duyuruldu. Değişikliğe göre, daha önce İçişleri Bakanlığı görevini yürüten İdris Naim Şahin yerine Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler atandı. Güler'in uygulamaları ile, yaptığı konuşmalarda sürekli pot kıran İdris Naim Şahin'i aratmayacağı belirtiliyor.

Güler, 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak, Mayıs 2010 tarihine kadar İstanbul Valiliği görevini yürüttü. Muammer Güler, 31 Mayıs 2010 tarihinde, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na kurucu müsteşar olarak atandı ve bu görevini milletvekilliği için istifa ettiği 10 Mart 2011 tarihine kadar sürdürdü. Ardından da 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde AKP'den Mardin milletvekili oldu.

1 Mayısların unutulmazı oldu

Güler İstanbul Valiliği'ne getirildiği sırada kamuoyunda hep gündem konusu oldu. Güler, daha çok Hrant Dink katliamı, 1 Mayıs engellemesi, polis şiddeti ve toplumsal olaylara müdahale ile anıldı. Güler'in 2007, 2008 ve 2009 yıllarında yapılan 1 Mayıs'larda adeta bir polis "terörü" yaşatıldı. Güler, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak üzere diğer şehirlerden yola çıkan otobüslerin kente girişine izin vermeyerek, bine yakın kişiyi gözaltına aldı ve çok sayıda kişi polis saldırısında yaralandı. Bir yurttaş biber gazı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Dink'in katledilmesinde ihmali olduğu için dava açıldı

Hrant Dink'in katledilmeden önce İstanbul Valiliğine çağırılarak tehdit edilmesi, Muammer Güler'in bu cinayetteki sorumluluğunun tartışılmasına neden oldu. Hrant Dink cinayeti davası çerçevesinde Dink ailesinin avukatları, Şubat 2012'de "yardım ve yataklık" ile "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" nedeniyle, Muammer Güler ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 24 kamu görevlisi hakkında dava açılmasını talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.