1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu Manzara Sadece Amasya’da Var
Gül: İnternet Fırtınalı Bir OKYANUS

Gül: İnternet Fırtınalı Bir OKYANUS

Cumhurbaşkanı Gül, 'İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki internet, fırtınalı bir okyanus.

A+A-

Cumhurbaşkanı Gül, "İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki internet, fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli'' diyerek "Güvenli İnternet Yönetmeliği"ne destek verdi.

Kendisine yönelik soruları Twitter hesabı üzerinden yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül internette sansür tartışmalarının başladığı günlerde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yöneticilerini çağırarak kendilerinden bilgi aldığını söyledi.

22 Ağustos'ta yürürlüğe girecek "internette filtreleme"ye ilişkin yönetmelikle kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmayacağını söyleyen Gül, "Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek, kamu da, kendi sorumluluğu gereği alternatif bir ürün sunacak" dedi.

"Temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı" ifadelerini kullanan Gül, isteyen herkesin internette özgürce dolaşması gerektiğini vurguladı. Ancak Gül, "İnternet fırtınalı bir okyanus, gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli" diyerek bir anlamda "Güvenli İnternet Yönetmeliği"ne destek verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, izlediği filmleri merak eden takipçilerinin de çok olduğuna işaret ederek, vizyon filmlerini takip ettiğini ama sinemanın vizyon filmlerinden ibaret olmadığını söyledi.

'WESTERN'LERDEN BÜYÜK KEYİF ALIYORUM'
zar sabahları TRT'de yayımlanan klasik Western'lerden büyük keyif aldığını ve vakti olduğunda izlediğini belirtti.

Gül ayrıca, İstanbul ve Ankara'da trafiği kapatmamaya özel önem verdiğini, helikopter ya da deniz yolunu kullandığını vurgulayarak, ''Beşiktaş'ta dün meydana gelen trafik tıkanıklığı bizimle alakalı olmamalı, zira Tarabya'dan Dolmabahçe'ye de deniz yoluyla gidip geldim'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.