1. HABERLER

  2. Kağızman'ın Altı Altın Dolu
Gizli Tanıklar İFADE Değiştirecek

Gizli Tanıklar İFADE Değiştirecek

CHP'li vekil Erol Tınaztepe: Erzincan davasının gizli tanıkları Ankara da yanıma gelip 'Baskı altında ifade verdik. İfadelerimizi değiştireceğiz' dedi.

A+A-
CHP'li vekil Erol Tınaztepe: Erzincan davasının gizli tanıkları Ankara'da yanıma gelip 'Baskı altında ifade verdik. İfadelerimizi değiştireceğiz' dedi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede gizli tanık olarak ifadeleri yer alan üç kişi dün Ankara’ya gelerek CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile görüştü ve “ifadelerimiz baskı altında alındı, değiştirmek istiyoruz” dedi. Tınaztepe de görüşmeyi doğrulayarak, görüştüğü kişilere ‘mahkemede ifade verin’ dediğini bildirdi.
3.Ordu Komutanı Saldıray Berk ve Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davada, ifade veren gizli tanıklar Ankara’ya gelerek CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe’den destek istedi. Cihaner’in yakını olduğu öne süren bir kişi tarafından Ankara’ya getirilen gizli tanıklar arasında ‘Munzur’ kodlu kişi de var. Gizli tanıkların ve beraberindekilerin CHP’li Tınaztepe ile yaptıkları görüşmede iddianamede bulunan ifadelerinin ‘zorla alındığını’ ve yeniden ifade vermek istediklerini söyledikleri öğrenildi.
‘Mahkemeye anlatın’
‘CHP’li Tınaztepe görüşmeye ilişkin olarak şu bilgiyi verdi: “Önceden baskı ile ifadeleri alındığını, yeni ifade vermek istediklerini bildirdiler. Bana gezmeye geldiklerini söylediler. Biraz da gezelim bu konuda görüş alışverişi yapalım diye Ankara’ya gelmişler. Gizli tanıklarla gelen arkadaşla görüştüm. Ancak gelen arkadaşla yaptığım görüşmede gizli tanık olarak bilenen kişiler de vardı. Onlara en iyisi gidin mahkemede ifade verin dedim. İsimlerini bile sormadım.” Tınaztepe gizli tanıklar ve beraberindekilerle hemşerileri olduğu için görüştüğünü söyledi.
İddianamede 12 gizli tanığın ifadesi yer alıyor. ‘Munzur’ kodlu gizli tanığın, sanıkların İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda imzası bulunduğu belirtilen Albay Dursun Çiçek’i havaalanından karşılayıp Erzincan’a getirdiği yönündeki anlatımları var. Savcı tanıkların ifade değiştirebileceğini belirterek bir an önce mahkemece dinlenmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.