Gıda Kontrol Denetimlerini SÜRÜYOR

Gıda Kontrol Denetimlerini SÜRÜYOR

Kars Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Figen Sezer, Gıda kontrol ekiplerince kent genelindeki denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

A+A-

Kars Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdiresi Figen Sezer, Gıda kontrol ekiplerince kent genelindeki denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
Denetimlerin yanında gıda satış ve toplu tüketim yerlerini de kayıt altına aldıklarını belirten Sezer, “İşletmelerimizin ruhsatlarını kontrol ediyoruz. İşletmelerimize, denetime gelen arkadaşlara bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. İş yeri açma ruhsatları yoksa alsınlar. Bunları arkadaşlara göstersinler çünkü arkadaşlar oradaki bilgileri internete girecekler ve işletmelerimizi kayıt altına alacağız. 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununa göre; gıda ve işletmecilerimiz, yani üretim yerlerimiz tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayanan gıda güvenliğini sağlamak zorundalar.” dedi.

Sezer daha sonra şunları söyledi:
“İlk olarak işyeri açma ruhsatının bağlı olduğu belediye, özel idare ve ya organize sanayi bölgesinden alacak. Ondan sonra bize başvuruda bulunacaktır. Biz de dosya tepkinini yapıp üretimine onay vereceğiz. Rutin denetimlerimiz devam edecek. Bunun yanında şikayet, izlenebilirlik, kalıntı izleme ayrıca bakanlarımızın kontrol planı var. O kapsamda denetimlerimizi yapacağız. Satış ve toplu üretim yerlerimizdeki ruhsatların eksiklikleri varsa onların tamamlanmasını istiyoruz. Çünkü arkadaşlarımız denetimlerde ruhsatları kontrol edecekler. Buradaki bilgiler önemli. Adres değişikliği, işyeri değişikliği, unvan değişikliği varsa ruhsatlarını da değiştirmelerini istiyoruz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.