1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yabancı Konuklar Başkan Gençer’i Ziyaret Etti
Genelkurmaydan Afyon AÇIKLAMASI

Genelkurmay'dan Afyon AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin kamuoyundan getirilen eleştiriler üzerine açıklama yaptı.

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, yaşamını yitiren askerlerin deneyimsiz oldukları iddiası reddedilerek, "Şehit olan bu kısa dönem 15 askerimiz bir aylık askerdi" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin kamuoyundan getirilen eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, yaşamını yitiren kısa dönem 15 askerin mühimmat sandıklarının depo içine girmeden depo dışında taşınmasıyla görevli oldukları belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerin yaşamını yitirmesine ilişkin internet sitesi aracılığı ile açıklama yaptı. Açıklamada, patlama sonrasında 7 Eylül günü, Genelkurmay Başkanı Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'nun yerinde yaptığı incelemeler sonucunda elde edilen bilgilerde, Susurluk Mühimmat Depo Komutanlığı'nın lağvedilmesi üzerine 284 bin 550 adet el bombasının Afyonkarahisar'da konuşlu Mühimmat Depo Komutanlığı'na nakledildiği ve mühimmatın geçici olarak depolandığı savunuldu.

Mühimmatın sayımı, tasnifi ve yeniden depoya yerleştirilmesi işlemine bölük komutanı nezaretinde 4 Eylül tarihinde başlandığı belirtilen açıklamada, bu faaliyetin 5 Eylül tarihinde de devam ederken aynı gün saat 21.15 sıralarında depoda peş peşe iki patlamanın meydana geldiği vurgulandı. Açıklamada görgü tanıklarının ifadelerine de yer verilirken, görgü tanıklarının ifadelerine göre patlamanın depo içinde olduğu ve o esnada depoda iki astsubay, iki uzman erbaş ile 3-4 uzun dönem askerin bulunduğu belirtildi. İstifleme işleminin yetkili ve uzman olan bu personel tarafından yapıldığı savunulan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Bazı görsel medyada şehit olan askerlerimizin yeni askerler olduğu kamuoyuna açıklanmıştır. Bunun gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır. Şöyle ki asker şehitlerimizin 15'i kısa dönem askerdi. Kısa dönem askerler üç haftalık temel askerlik eğitimi aldıktan ve askerlik yeminini yaptıktan sonra birliklerine dağıtımları yapılmaktadır. Şehit olan bu kısa dönem 15 askerimiz bir aylık askerdi. Bunlar, mühimmatın tasnif ve istiflenmesiyle değil, mühimmat sandıklarının depo içine girmeden depo dışında taşınmasıyla görevlendirilmişlerdir. Depo içinde tasnif ve istiflemeyi ise iki astsubay, iki uzman çavuş, 3-4 uzun dönem asker ile birlikte yapmaktaydı."

İlgili Haber...

Afyon Valisi'nden Komik Açıklama

Afyon Valisi tepki çeken hediye merasimi ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel Afyonkarahisar'da 25 askerinyaşamını yitirdiği mühimmat deposunda incelemelerde bulunmak üzere Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na geldi. Valiliği de ziyaret eden Org. Özel'e burada çeşitli hediyeler sunulması dikkat çekti. Hediyelerle ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu 'Tepkilere anlam veremiyorum. Acımız tarifsiz ancak hayat da devam ediyor' dedi.

Genelkurmay Başkanı'nın, Valilik'te yaptığı temasların ayrıntısı ise Afyonkarahisar Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamayla öğrenildi. Açıklamanın yanında, siteden yayınlanan fotoğraflarda ise Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Org. Özel'e çeşitli hediyeler vermesi dikkat çekti.

VALİDEN TUHAF SAVUNMA

Bu olayın ardından Vali Balkanlıoğlu tepki çeken bu olayı ilginç bir açıklama ile savundu. Tepkilere anlam veremediğini söyleyen Vali İrfanlıoğlu yaşanan olayda acının tarifsiz olduğunu ancak hayatın da devam ettiğini belirterek hediye olayına şu sözlerle açıklık getirdi: "Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.