1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Senegal Sağlık Personeline Yenidoğan Canlandırma Eğitimi
Genç Yönetmen Yaşamını YİTİRDİ

Genç Yönetmen Yaşamını YİTİRDİ

Yapımcı ve yönetmen Seyfi Teoman, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

A+A-

Yapımcı ve yönetmen Seyfi Teoman, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

16 Nisan'da geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin kanaması teşhisiyle Çapa Tıp Fakültesi'nde yoğun bakıma alınan yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 35 yaşında hayata veda Teoman, kısa zaman içerisinde başarılı filmlere imza attı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin ardından Kieslowski de mezun olduğu ünlü Lodz Film Akademisi'nde yönetmenlik okuyan Teoman, Barış Bıçakçı romanından uyarladığı "Bizim Büyük Çaresizliğimiz", geçen yıl Berlin Film Festivali'nin ana yarışma bölümüne seçilmişti.

Teoman'ın ilk uzun metrajlı filmi "Tatil Kitabı" da dünya prömiyerini Berlin Film Festivali'nin Forum Bölümü’nde yapmış ve İstanbul Film Festivali'nde en iyi filmi olarak kabul edilmişti. Teoman ayrıca İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale kazanan Emin Alper'in yönettiği, "Tepenin Ardı" filminin yapımcılığını üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.