1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bandırma'da Deniz Uçağı Seferleri Başladı
Genç İşadamından Trilyonluk OKUL

Genç İşadamından Trilyonluk OKUL

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde iş adamı Baran Çoktin tarafından 1 trilyon TL'ye mal olan 16 derslik okul törenle hizmete açıldı.

A+A-
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde iş adamı Baran Çoktin tarafından 1 trilyon TL'ye mal olan 16 derslik okul törenle hizmete açıldı.
 
Haziran ayında İshakpaşa yolu üzerinde temeli atılan 16 derslikli Hasan Çoktin Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun açılışı için bir tören düzenlendi. Kütüphane, spor salonu, bilgi teknoloji odası, ana sınıf ve iki laboratuardan oluşan okulun açılışında konuşan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Doğubayazıt ilçesinin 540 dersliğe kavuştuğunu söyledi. Vali Yerlikaya, "360 dersliği Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi, 154 dersliği de Doğubayazıtlı iş adamlarımız yapmıştır. Eğitime destek veren genç iş adamı Baran Çoktin ve diğer hayırseverlere teşekkür ederim" dedi.
 
Doğubayazıtlı genç iş adamı Baran Çoktin ise, beş ay içinde yapımı tamamlanan okulun açılış töreninde bulunmaktan onur duyduğunu söyledi. Çoktin, "Eğitim ve bilimin bir toplumun gelişiminde en önemli unsur olduğunun bilincinde olan birisi olarak doğduğum, büyüdüğüm ve insanı olmaktan gurur duyduğum bu topraklarda bir eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
 
Doğduğu ve büyüdüğü topraklarda eğitimli çocukların yetişmesinin önemli olduğunu belirten Çoktin, duyarlı hayırseverlere eğitime katkı sunmalarını istedi.
 
Öğrencilerin ilgisi karşısında duygulanan genç iş adamı Baran Çoktin, ikinci bir okul sözü daha verdi.
 
Yapılan konuşmaların ardından davetliler tarafından açılış kurdelesi kesilerek okul gezildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.