1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kula’da Trafik Kazası: 9 Yaralı
Gazeteciler Taksimde Eylem YAPACAK

Gazeteciler Taksim'de Eylem YAPACAK

G9 Gazeteciler Platformu, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan meslektaşlarına destek olmak için saat 12:00'de Taksim'de yapılacağı açıklanan eyleme destek verdiğini açıkladı; tüm medya

A+A-

G9 Gazeteciler Platformu, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan meslektaşlarına destek olmak için saat 12:00’de Taksim'de yapılacağı açıklanan eyleme destek verdiğini açıkladı; tüm medya kuruluşları ve gazetecileri destek olmaya çağırdı.

11 basın meslek örgütünü bir araya getiren G9 Gazeteciler Platformu, Haziran 2007'den beri süren Ergenekon Soruşturması kapsamında, aralarında gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu dokuz kişinin evlerinin aranmasına karşı bugün saat 12.00'de Taksim'de yapılacak olan eyleme destek verdi.

Platform açıklamasında şöyle denildi: "Yalnızca konuşanların değil, susanların da hedef olduğu bir Türkiye'de faydasız son pişmanlıklar yaşamamak için, başta medya kuruluşları ve meslektaşlarımız olmak üzere herkesi uyarmayı görev sayıyoruz.

Tutuklanan her meslektaşının ardından ‘o aslında şöyleydi, böyleydi’ diye gerekçeler üreten ‘gazeteciler’in vicdanı sızlamış mıdır bugün? Yoksa, oturup bilgisayarlarının başına, Nedim Şener ve Ahmet Şık için de gerekçeler üretmeye mi başladılar çoktan?

Biz aşağıda imzası bulunan meslek örgütleri, tüm gazetecileri, konuşup muhalefet eden herkesin hedef alındığı ve ifade özgürlüğünü tehdit eden bu iklime karşı çıkmaya çağırıyoruz. Yalnızca konuşanların değil, susanların da hedef olduğu bir Türkiye'de faydasız son pişmanlıklar yaşamamak için, başta medya kuruluşları ve meslektaşlarımız olmak üzere herkesi uyarmayı görev sayıyoruz

Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği, Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD), Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD), Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Profesyonel Haber Kameramanları Derneği (PHKD), Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ankara Temsilciliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.