GAMP İlköğretim Okulu Şiir DİNLETİSİ

GAMP İlköğretim Okulu Şiir DİNLETİSİ

Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlköğretim Okulu'nun yıl sonu şiir dinletisi izleyenleri büyüledi.

A+A-

Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlköğretim Okulu’nun yıl sonu şiir dinletisi izleyenleri büyüledi.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yener Kaya, Gökhan Altun, Milli Eğitim Müfettişi Adil Akkaya, Okul Müdürü Ufuk Aydın, Müdür yardımcısı Bülent Budak, Menderes Beytorun, Adem Gaylar öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Türkçe öğretmenleri Mustafa Oktar, Vedat Bakır ve Müzik Öğretmeni Ali Kaya’nın hazırladığı dinletiyi 8/A sınıfı öğrencisi Melisa Birsu Payçu ile 8/B sınıfı öğrencisi Çağla Yerli sundu.

Benzer Haber..

Cumhuriyet Lisesi’nden Türkü Şöleni

Kars Cumhuriyet Lisesi, yöresel türkülerin yer aldığı Türkü Gecesi’nde davetlilere doyumsuz bir nostalji yaşattı. Şölenin sonunda ise davetlilerin coşkusu halaylar eşliğinde salona taştı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’ndaki programa Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürü Sait Gürek, bir çok okul müdürü ile öğrenci velileri katıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Yavuz Yılmaz ile Besra Muğlu Gövercin’in hazırladığı, Mehmet Erdi Ersönmez’in sunduğu program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Sait Gürek burada yaptığı konuşmada, “Toplumları ayakta tutan en önemli değer o toplumun kültürüdür.Kültürün bir parçası da o topluma ait müzikler, ve ezgileridir. Bizim türkülerimizde hayata dair çok güzel ifadeler vardır.Türkülerimiz,sevinçlerimizi, hüzünlerimizi, kederlerimizi, hayallerimizi,ve özlemlerimizi buram buram Anadolu kokar türkülerimiz.Alır götürür bizi gönül sofrasına. Cumhuriyet lisesi olarak hayatın getirdiği yorgunluklardan sizleri bir nebze olsa uzaklaştırıp hoşça vakit geçirmenizi sağlamaktır amacımız. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime, okul aile birliğine, Gülahmet Aytemiz Anadolu Güzel Sanatlar lisesine gecemize sponsor olan işletme sahiplerine ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunarım.” dedi.

Konuşmanın ardından konsere geçildi. Azerbaycan yöresine ait “Eziz dostum”, “Ay Saçı Burma”, Kars yöresine ait türküler başta olmak üzere yaklaşık 2 saat boyunca türkü ziyafeti verildi. Konser finali de oyun havaları eşliğinde halaylarla yapıldı. Halaya kalkan konuklar gönüllerince eğlendiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.