1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün:
Galericiler Yeni Yerlerine TAŞINDILAR

Galericiler Yeni Yerlerine TAŞINDILAR

2007 yılında temeli atılan ve 2009 yılında tamamlanan Galericiler Sitesi 3 yıl gecikme ile hizmete girdi.

A+A-

2007 yılında temeli atılan ve 2009 yılında tamamlanan Galericiler Sitesi 3 yıl gecikme ile hizmete girdi.

Naif Alibeyoğlu döneminde Kars Belediyesi'nin yer tahsisi ve öncülüğünde temeli atılan ve 2009 yılında tamamlanan Galericiler Sitesi 3 yıl gecikme ile hizmete girdi.

KHA'nın haberine göre, Şehir merkezinde trafik ve yayaları olumsuz yönde etkilediği sık sık konuşulan oto galeriler Digor yolunda yaptırılan Galeriler Sitesi’ne taşınınca şehir merkezindeki işyerleri de bir bir sahipleri tarafından boşaltıldı.

Yaklaşık 50 adet işyeri, oto alım-satımı yapan galericilere tahsis edildi. Geçtiğimiz perşembe günü itibarıyla taşınmaya başlayan galericiler taşınma işlemlerini tamamen bitirdiler. Bundan böyle Digor yolu üzerindeki yeni işyerlerinde hizmet verecek olan galericilerin en büyük derdi ise kent merkezinde korsan alım-satım yapanlar. Buna acilen bir çözüm bulunmasını isteyen galericiler, yetkilileri göreve çağırdılar ve denetimlerin artırılmasını ve korsan alım-satımın önüne geçilmesini istediler.

Şehir merkezinden Galericiler Sitesine gitmeyenlerin olması halinde İl Trafik Ekipleri, Maliye ve Kars Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından tespit edilecek ve işyerleri mühürlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye Meclis Üyesi H. Yusuf Durmuş, Galericiler Sitesi’ne taşındıklarını ve bundan b.öyle alım-satımları yeni yerlerinde yapacaklarını söyledi. Taşınmayan hakkında da bugünden itibaren yasal işlem yapılacağını kaydeden Durmuş, herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Durmuş ayrıca, şehirde korsan alım-satım yapanlarla da mücadele edeceklerini ve buna asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum